Subota, 18. svibnja 2024.

Koprivnička gimnazijalka Jana Salajec osvojila broncu na Prirodoslovnoj olimpijadi u Luxembourgu

Prirodoslovna olimpijada Europske unije je natjecanje namijenjeno učenicima do 17. godine koji se natječu timski u rješavanju interdisciplinarnih praktičnih zadataka iz fizike, kemije i biologije

- Oglas -

Divna vijest stigla je iz koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Naime, učenica 3.d razreda Jana Salajec i njezin tim koji su još činili Karlo Ahel iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića i Jan Pavić iz Prve gimnazije Varaždin natjecali su se na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije te osvojili brončanu medalju.

Na natjecanju koje se od 7. do 14. travnja održalo u Luxembourgu sudjelovalo je 45 timova te ukupno 135 učenika iz 24 zemlje članice Europske unije i Ukrajine.

- Oglas -

“Jana i njezin tim pokazali su izvrsno znanje iz fizike, kemije i biologije na natjecanju te su osvojili su broncu. Čestitamo našoj Jani na ovom ogromnom uspjehu”, poručili su iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica.

Jana Salajec
Jana Salajec // Izvor fotografije: PMF Zagreb

Također, i drugi tim iz Hrvatske koji su činili Leona Hajrizi iz zagrebačke V. gimnazije, Karlo Stašić iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Emanuel Vidović iz zagrebačke XV. gimnazije osvojio je brončanu medalju.

Prirodoslovna olimpijada Europske unije je natjecanje namijenjeno učenicima do 17. godine koji se natječu timski u rješavanju interdisciplinarnih praktičnih zadataka iz fizike, kemije i biologije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti