5 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

Lino Červar: ‘Ovo je naša realnost, volio bih da odlazim s boljim rezultatom’

Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske, ispričao se cijeloj naciji na jako lošem turniru koji su odigrali

Preporučujemo

Hrvatska rukometna reprezentacija neslavno se oprostila od Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Kauboji su doživjeli debakl za kraj protiv Danske i izgubili rezultatom 38:26 (17:15). Prvo poluvrijeme još je donekle dobro izgledalo, ali u nastavku susreta Hrvatska je nestala s terena. Upisali smo najteži poraz u povijesti na Svjetskom prvenstvu.

Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske, ispričao se cijeloj naciji na jako lošem turniru koji su odigrali.

– Uvjeren sam da ne može lošije od ovoga. Treba napraviti jedan potpuni ‘reset’ i otići na Olimpijske igre s novim izbornikom (kvalifikacije su za 40-ak dana, op.a.) – naglasio je Duvnjak.

Izbornik Lino Červar rekao je da mu je žao što je tako sve završilo, ali da je to trenutačna realnost jer nismo imali glavne i zdrave igrače. Istaknuo je i da je možda pogriješio što je podnio ostavku odmah nakon poraza od Argentine.

– Rekao sam da su Danci favoriti i prije utakmice. To su svjetski prvaci. Bez naših stožernih igrača koji nisu ovdje bilo je teško očekivati da se možemo oduprijeti Danskoj. U prvom poluvremenu smo dobro igrali. Čestitao bih našim igračima, u ovom trenutku Danska je jača – rekao je Červar.

Dodao je kako ovo nije veliki neuspjeh.

– To je realna situacija. Možda sam prenaglio s izjavom iza utakmice s Argentinom. Mi smo na Europskom prvenstvu, kada smo bili drugi, bili najbolja reprezentacija. Nismo bili spremni za ovo Svjetsko prvenstvo. Imali smo problema sa stožernim igračima. Duvnjak je imao koronavirus, Karačić je nezaliječen, a htio je pomoći. Cindrića nema, Stepančića nema… Jeste li očekivali da će igrači poput malog iz Nexea to riješiti? Mali Martinović je veliki talent, ali nije spreman za pobijediti Dansku – poručio je Červar i dodao:

– Možda smo trebali na ovo prvenstvo ići s mlađim igračima, kao neke reprezentacije ovdje, da se izgrade. Ne možemo ni za ekipu ni za trenera koji su bili prvaci Europe reći da ne znaju, trebamo se znati ponašati – kazao je Červar.

Dao je i važnu poruku hrvatskoj javnosti.

– Kada volimo nekoga tko nas voli, to nije zasluga. Kada činimo dobro nekome tko čini dobro, to nije zasluga. Mi bismo trebali činiti dobro onome koji nam želi loše. Ljude koji nas žele poniziti, to nije dobro, ja sam takve volio kroz 40 godina, tjerali su me da budem bolji. Bez milosrđa nam neće biti dobro u našem društvu – rekao je Červar.

I za kraj je poručio klubovima i Hrvatskom rukometnom savezu da pomažu klubove da izbacuju mlađe igrače.

– Svi očekuju zlato, to je nerealno. Treba nam jakih klubova koji bi trebali producirati nove igrače, nove Duvnjake. Mala smo baza, mala zemlja, trebamo ulagati više u razvoj novih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su nas podržavali svih ovih godina, volio bih da odlazim s boljim rezultatom. No, to je draž sporta, osvojio sam sve što se moglo, sad je došlo vrijeme da me spusti na zemlju. Neću rukomet napustiti totalno, star sam, ali mi glava i daje radi – zaključio je Červar.

Najnovije objave