Srijeda, 28. veljače 2024.

NK RADNIK KRIŽEVCI Prva momčad ima odlične rezultate, škola nogometa lijepo napreduje, a puno se radi i na poboljšanju infrastrukture

Članovi skupštine križevačkog trećeligaša jednoglasno su podržali prijedlog sporazuma o suradnji s koprivničkim prvoligašem Slavenom Belupom

- Oglas -

Prije devet dana održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Radnik Križevci. Bila je to ujedno i povijesna sjednica skupštine, s obzirom na to da se po prvi puta održala virtualno, odnosno videokonferencijskim putem preko aplikacije Zoom.

Skupštinom je predsjedao predsjednik kluba Darko Jambreković, koji je predao izvještaj o radu između dviju skupština. Istaknuo je kako je Radnik Križevci najveći sportski kolektiv grada Križevaca jer s izvršnim tijelima broji gotovo 300 članova.

– Proljetni dio seniori su u Trećoj HNL sjever, a koja je bila prekinuta zbog koronavirusa, zaključili na trećem mjestu, dok smo kvalitetu potvrdili i jesenas kada smo završili polusezonu na odličnom drugom mjestu. Škola nogometa, koja broji preko 230 registriranih nogometaša, također postiže zapažene rezultate na razini natjecanja Središta sjever, a što govori o dobrom radu trenera jer naša djeca mahom završavaju u Slavenu Belupu, Varaždinu, Dinamu, Rudešu i tako dalje. Ono što je vrlo važno za istaknuti je infrastruktura. Naime, nakon dugog niza godina riješio se problem ograđivanja pomoćnog terena, a uskoro će biti postavljena i nova rasvjeta tako da će cjelokupni naš kolektiv moći raditi u daleko normalnijim uvjetima. Isto tako Grad Križevci u sljedećoj godini je najavio ulaganje od 5,5 milijuna kuna što nas posebno veseli. Tako će, uz atletsku stazu, naš sportsko-rekreativni centar napokon dobiti uvjete i vizuru kakvu zaslužuje jedan grad kao što su Križevci – istaknuo je Jambreković, zahvalivši se Gradu Križevcima na iznimnoj podršci, kao i svim sponzorima, koji na bilo koji način pomažu rad kluba, a osobiti tvrtki Radnik, koja je njihov generalni sponzor.

- Oglas -

Izvršni dopredsjednik Vitomir Mijić podnio je detaljan pregled rada seniorske momčadi u 2020. godini, dok je izvršni dopredsjednik Branislav Pengov prezentirao financijsko izvješće za prvih devet mjeseci 2020., kao i financijski plan za 2021. godinu.

Voditelj Škole nogometa Dražen Kemenović posebno se zahvalio roditeljima, koji su bili vrlo strpljivi u ovom periodu dok se uređivala infrastruktura oko pomoćnog igrališta.

– U tom cjelokupnom periodu naša djeca su trenirala na igralištu u Radničkom dolu te se ovim putem zahvaljujem NK Radničkom koji nam je maksimalno izašao u susret. S novim ulaganjima, vjerujem da će naša kvaliteta dodatno rasti – poručio je Kemenović, koji je ujedno i trener seniorske momčadi.

Trener Dražen Kemenović
Trener Dražen Kemenović // Foto: Prigorski.hr

Skupštini je virtualno prisustvovao i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji se zahvalio klubu i upravi na iznimno požrtvovnom radu.

- Oglas -

– Ova najavljena ulaganja su minimalno što zaslužujete jer nakon 40 godina ulaže se u sport, a budućnost naše djece nam je itekako važna. Finalizirani su i otkupi zemljišta tako da iduće godine naši će nogometaši imati i na raspolaganju novi pomoćni teren s umjetnom travom. Hvala vam još jednom i znate da su vrata gradske uprave uvijek otvorena i mi smo tu za vas – poručio je gradonačelnik Rajn.

Skupštini se obratio i predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović, koji ne skriva zadovoljstvo što se počelo adekvatno ulagati u križevački sport.

– Evo i u proračunu za 2021. godinu podignuta je stavka za redovan rad sportskih klubova, kojima ova godina nikako nije išla na ruku, zbog svima znanog razloga. Isto tako, uspjeli smo riješiti i problem navodnjavanja glavnog terena Gradskog stadiona, što je bilo prijeko potrebno. Grad je ovaj projekt financirao u iznosu od oko 170.000 kuna, dok je iskope donirala građevinska tvrtka i glavni sponzor kluba, tvrtka Radnik. Pridružujem se čestitkama i zahvalama gradonačelnika Rajna – kazao je Katanović.

Sva izvješća, kao i planovi za 2021. godinu su jednoglasno prihvaćeni, a isto tako članovi skupštine jednoglasno su podržali prijedlog sporazuma o suradnji s koprivničkim prvoligašem Slavenom Belupom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti