Srijeda, 28. veljače 2024.

Novi vrtić gradit će se i u Goli

Projektom je predviđena gradnja novog dječjeg vrtića u samom središtu naselja Gola u kojem će biti smještene četiri vrtićke i dvije jasličke skupine

- Oglas -

Odlične vijesti stižu za stanovnike Općine Gola. Naime, u njihovoj će se općini graditi novi vrtić.

Općina Gola prijavila je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Goli Ministarstvu znanosti i obrazovanja, te je 19. listopada zaprimila obavijest o odobravanju projekta.

Odobrena su bespovratna sredstva projekta u iznosu od 4.320.000 kuna. Po potpisu ugovora o financiranju, Općina Gola će pristupiti ostalim aktivnostima oko dovršetka projektne dokumentacije kao i provedbe postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

- Oglas -

Procijenjena vrijednost radova je oko 10.000.000 kuna bez PDV-a, a preostali iznos osigurava Općina Gola.

Projektom je predviđena gradnja novog dječjeg vrtića u samom središtu naselja Gola u kojem će biti smještene četiri vrtićke i dvije jasličke skupine.

Također je na prvom katu građevine planirano smještanje uprave vrtića, a na vanjskom terenu izgradnja dječjeg igrališta kao i parkirnog prostora i uređenje okoliša.

Provedbom predmetnog projekta, Općina Gola će imati izgrađen moderan, funkcionalan, energetski učinkovit dječji vrtić sa svim pratećim prostorima i sadržajima, kao i trajno riješen problem smještaja i uključivanja sve djece s područja Općine Gola u redovni predškolski program.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti