Robin marketi u suradnji s lokalnom artisan pekarom Jelenko u ponudu su uvrstili novitet za sve ljubitelje domaćeg, kvalitetnog kruha – od sada u pojedinim Robin marketima možete pronaći Jelenko sourdough kruh.
Što Jelenko kruh čini posebnim?
Riječ je o kruhu s domaćim kvascem, izrađenim od brašna, vode i soli – bez ikakvih umjetnih dodataka, poboljšavala okusa ili konzervansa. Proces proizvodnje kruha traje i do 24 sata, a zbog duge i prirodne fermentacije kruh od domaćeg kvasca je zdraviji i lakše probavljiv od klasičnog kruha.
U ponudi Robin marketa nalaze se dvije vrste Jelenko kruha – Jelenko sourdough kruh (550 g) čiji su sastojci glatko pšenično brašno, manitoba pšenično brašno, voda, domaći kvasac, med, maslinovo ulje i sol te Jelenko pirov kruh sa sjemenkama (550 g) izrađen od od pirovog brašna od cjelovitog zrna, polubijelog pšeničnog brašna tip 850, manitoba pšeničnog brašna, vode, domaćeg kvasca, soli, chia sjemenki, lana i suncokreta.
Zdravlje i okus u svakom zalogaju
Sourdough kruh prepoznat je diljem svijeta kao nutritivno bogatija i zdravija opcija jer se tijekom fermentacije oslobađaju vrijedni nutrijenti, a prirodni probiotici pozitivno djeluju na probavni sustav. Uz to, zahvaljujući prirodnim antimikrobnim svojstvima, kruh ostaje svjež nekoliko dana – bez ikakvih dodataka.
“Izuzetno nam je drago što smo u Robin markete uveli novitet koji nije samo ukusan, već i zdrav. Posebno nas veseli suradnja s lokalnom artisan pekarom Jelenko jer vjerujemo u važnost podrške proizvođačima iz naših krajeva. Nadamo se da će naši kupci prepoznati kvalitetu i vrijednost Jelenko kruha te ga rado uvrstiti u svoju svakodnevicu,” izjavio je Robin Šatvar, direktor maloprodaje Robin marketa.
Za sada limitirane količine Jelenko kruha možete pronaći u Robin marketima u Križevcima:
- R60 (Ulica bana Josipa Jelačića 14)
- R36 (Matije Gupca 40)
- R58 (Ulica kralja Tomislava 69, 0-24 market na Željezničkom kolodvoru)
te u Koprivnici:
- R7 (Starogradska ulica 56)
- R57 (Florijanski trg 2a, Koprivnica).