Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Obilježena 10. godišnjica smrti ratnog zapovjednika Miralema Alečkovića

Na grobu Miralema Alečkovića u Hlebinama položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u Peterancu je održana sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje

Preporučujemo

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije prigodnim je programom obilježila 10. godišnjicu smrti ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije “Omege” Bjelovar Miralema Alečkovića.

Programu je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, predsjednik Udruge PHRKKŽ Robert Vulić i članovi Udruge, predsjednik USJP „Ban“ Koprivnica Ivica Jurenec, velečasni Ozren Bizek, obitelj Alečković, članovi UDVDRKKŽ, USJP “Omege” Bjelovar i “Munje” PP Koprivnice te ostali suborci i prijatelji.

Na grobu Miralema Alečkovića u Hlebinama položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u Peterancu je održana sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koju je predvodio velečasni Bizek.

Predstavnici udruga obitelji Alečković uručili prigodne darove s obilježjima udruga, a među njima je potrebno istaknuti sliku slovenskog slikara hrvatskih korjena Martina Čatera, ratnog veterana, humanitarca i velikog prijatelja Hlebina, koji ju je naslikao inspiriran Miralemovom poznatom fotografijom iz Pakraca s početka ožujka 1991.godine. Sliku je, uime Martina Čatera, obitelji Alečković uručio Damir Vuković, tajnik ŽP UDVDR-a.

Miralem Alečković je 1990. godine bio zapovjednik satnije Prvih hrvatskih redarstvenika i jedan od prvih zapovjednika specijalne postrojbe jedinice policije Omega Bjelovar, koja se posebno istaknula tijekom intervencije u Pakracu te je ušla u povijest ratnih postrojbi koje su dale velik doprinos u obrani neovisnosti Republike Hrvatske. Također je bio i počasni predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, jedan od njezinih utemeljitelja, kao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Hlebine.

Nakon umirovljenja bavio se poviješću i arheologijom kao jedan od vodećih ljudi Komarnica Teama, bio je autor i urednik dviju stručnih web stranica te više stručnih članaka iz povijesti Podravine. Također, Miralem je bio i jedan od utemeljitelja i pokretača UDVDR Podružnice Koprivničko- križevačke županije s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti