Srijeda, 1. prosinca 2021.

Obitelj Ferčec iz Sigeca na koprivničkoj tržnici nam nudi raznovrsno povrće i voće

U sezoni, Domagoj i njegova majka svakodnevno su na koprivničkoj tržnici gdje kupcima nude svoje proizvode uzgojene u plastenicima i u vrtu u Sigecu

Preporučujemo

Domagoj Ferčec iz Sigeca i njegova obitelj prestali su se baviti stočarstvom i okrenuli se povrtlarstvu i voćarstvu.

Prije osam godina krenuli su s manjim površinama na kojima su sadili razno povrće, a svake godine šire proizvodnju.

U sezoni, Domagoj i njegova majka svakodnevno su na koprivničkoj tržnici gdje kupcima nude svoje proizvode uzgojene u plastenicima i u vrtu u Sigecu.

Sve proizvode uzgajaju na foliji, imaju navodnjavanje ‘kap na kap’, a u berbu se ide svakog jutra prije odlaska na plac.

Trenutno je u punom rodu kukuruz šećerac koji je ove godine odlično rodio, a imaju i papriku, rajčicu, krastavce i netipično povrće za naš kraj, bamiju za koju kažu kako odlično rodi i zadovoljni su uzgojem. Uza sve to, imaju i više stotina stabala bresaka i trešanja.

Također, uzgajaju i buče za domaće bučino ulje, a nedavno su posadili i nove nasade lješnjaka.

– Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Domagoj Ferčec na površini od 10.226 m² od ožujka do studenog bavi proizvodnjom sljedećih poljoprivrednih proizvoda: kukuruz šećerac, mahune, krastavci, patlidžan, feferoni ljuti, mrkva, peršin, cikla, luk, bamija, blitva, salata, grašak, paprika, rajčica, grah, uljne buče, bučino ulje, lubenice, jabuke, kruške, šljive, breskve, trešnje, orasi, lješnjaci, kivi, grožđe – istaknuto je na internet stranici koprivničkog Komunalca.

Najnovije objave