Petak, 12. travnja 2024.

Od koronavirusa preminula pacijentica iz Zagorja

Pacijentica je 25 dana bila na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana

- Oglas -

Od posljedica zaraze virusom Covid-19 preminula još jedna osoba iz Zagorja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

Pacijentica je 25 dana bila na liječenju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

“Riječ je o pacijentici rođenoj 1934. Ona je 22. travnja premještena na respirator u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje je i preminula. Pacijentica je imala komplikacije, komorbiditete”, rekao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

- Oglas -

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek dodao je da je u protekla 24 sata stiglo 35 nalaza, od kojih ni jedan nije pozitivan

“U istom razdoblju imamo i 16 osoba koje su ozdravile i ukupan broj ozdravljenih osoba dosad je 52. Dvije osobe su preminule, a trenutno su u županiji 84 aktivna slučaja, osobe pozitivne na Covid-19”, rekao je Ferek-Jambrek.

Do sada je na području Krapinsko-zagorske županije uzeto 1.467 briseva, a čekaju se nalazi za još dva brisa, kazao je načelnik Stožera te dodao da u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a sedam je osoba kršilo mjere vezane uz e-Propusnice.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti