Subota, 15. lipnja 2024.

Održana je međunarodna terenska vatrogasna vježba ‘Podravina 2022.’

Domaćin vježbe bila je VZO Peteranec, odvijala se u pet sektora u svim naseljima općine Peteranec, a sudjelovalo je 19 DVD-ova iz Požarnog područja Koprivnica te PGD Hajdoše iz Slovenije i SDH Rožmital pod tremšinem iz Češke Republike

- Oglas -

Prošlog je vikenda održana terenska vatrogasna vježba Požarnog područja Koprivnica pod nazivom ‘Podravina 2022.’ izvijestila je Služba ureda župana.

Domaćin vježbe bila je VZO Peteranec, odvijala se u pet sektora u svim naseljima općine Peteranec, a sudjelovalo je 19 DVD-ova iz Požarnog područja Koprivnica te PGD Hajdoše iz Slovenije i SDH Rožmital pod tremšinem iz Češke Republike. Ukupno je sudjelovao 141 vatrogasac sa 32 vatrogasna vozila, a vatrogasne postrojbe su na vježbu kretale iz matičnih vatrogasnih domova.

Ciljevi vježbe bili su: uvježbati zapovijedanje na velikim intervencijama, steći iskustvo u zapovijedanju postrojbom, sektorom i cijelim mjestom intervencije, uvježbati zapovjedni lanac, kao i prenošenje zapovijedanja dolaskom više razine zapovjednika na mjesto intervencije, uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti vatrogasnih snaga na PP Koprivnica te provjera operativne spremnosti snaga vatrogastva na PP Koprivnica.

- Oglas -

Vježbu su popratili i načelnik općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Vatrogasna vježba
Vatrogasna vježba u Peterancu // Foto: VZG Koprivničko-križevačke županije
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti