Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Održana je međunarodna terenska vatrogasna vježba ‘Podravina 2022.’

Domaćin vježbe bila je VZO Peteranec, odvijala se u pet sektora u svim naseljima općine Peteranec, a sudjelovalo je 19 DVD-ova iz Požarnog područja Koprivnica te PGD Hajdoše iz Slovenije i SDH Rožmital pod tremšinem iz Češke Republike

Prošlog je vikenda održana terenska vatrogasna vježba Požarnog područja Koprivnica pod nazivom ‘Podravina 2022.’ izvijestila je Služba ureda župana.

Domaćin vježbe bila je VZO Peteranec, odvijala se u pet sektora u svim naseljima općine Peteranec, a sudjelovalo je 19 DVD-ova iz Požarnog područja Koprivnica te PGD Hajdoše iz Slovenije i SDH Rožmital pod tremšinem iz Češke Republike. Ukupno je sudjelovao 141 vatrogasac sa 32 vatrogasna vozila, a vatrogasne postrojbe su na vježbu kretale iz matičnih vatrogasnih domova.

Ciljevi vježbe bili su: uvježbati zapovijedanje na velikim intervencijama, steći iskustvo u zapovijedanju postrojbom, sektorom i cijelim mjestom intervencije, uvježbati zapovjedni lanac, kao i prenošenje zapovijedanja dolaskom više razine zapovjednika na mjesto intervencije, uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti vatrogasnih snaga na PP Koprivnica te provjera operativne spremnosti snaga vatrogastva na PP Koprivnica.

Vježbu su popratili i načelnik općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Vatrogasna vježba
Vatrogasna vježba u Peterancu // Foto: VZG Koprivničko-križevačke županije
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti