Četvrtak, 22. veljače 2024.

Oteli i tukli maloljetnika zbog novca i droge, ubrzo su požalili

Osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu

- Oglas -

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo Protupravno oduzimanje slobode na štetu maloljetnika te da je 33-godišnjak sam počinio kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.

Naime, u petak, 6. kolovoza, za vrijeme dok su se nalazili u sobi objekta smještaja na području zagrebačkog centra, osumnjičene osobe su protupravno oduzele slobodu maloljetniku s ciljem da ih on odvede do treće osobe koja je, navodno, iz te sobe ukrala novac 33-godišnjaka.

“Tijekom boravka u sobi osumnjičeni su fizički napadali oštećenog, a nakon toga su ga uporabom tjelesne snage prisilili da uđe u osobni automobil marke Škoda Kamiq zagrebačkih registarskih oznaka”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

- Oglas -

Dok je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom, osumnjičeni 33-godišnjak se nalazio na suvozačevom mjestu te su se odvezli do šume na zasad nepoznatoj adresi gdje su izveli oštećenog iz osobnoga automobila i nastavili ga fizički ozljeđivati, sve s ciljem da im kaže gdje se nalazi, odnosno stanuje treća osoba.

Potom su maloljetnika opet prisilili da uđe u osobni automobili i nastavili ga voziti po gradu. U jednom trenutku oštećeni je iskoristio njihovu nepažnju tijekom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu te je iskočio van dok su osumnjičene osobe nastavile vožnju.

Ozlijeđenom maloljetniku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nadalje, 7. kolovoza, oko 13.30 sati, u objektu smještaja je 33-godišnjak policajcima predao papirnatu vrećicu u kojoj su se nalazile dvije plastične vrećice s oko 508 grama i 275 grama marihuane.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti