Nedjelja, 2. listopada 2022.

Podignuta optužnica protiv poljoprivrednika iz okolice Koprivnice zbog – ropstva

Optužnicom se tereti da je iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg muškarca te ga prisilio da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina 67-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela ropstva. Prijeti mu od jedne do 10 godina zatvora.

Optužnicom se tereti da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg muškarca te ga prisilio da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade.

“Okrivljeniku se stavlja na teret i da 50-godišnjaku nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život, kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte i fizički ga kažnjavao, čime je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom”, priopćilo je državno odvjetništvo.

- Advertisement -

Najnovije objave