Srijeda, 4. listopada 2023.

Pogledajte kako napreduju radovi na novom igralištu NK Rasinje

Nakon što smo prošle godine krenuli u projekt izgradnje novog igrališta pokraj škole, možemo biti zadovoljni kako cijela priča napreduje. Pripremljen je teren, posijana trava i vide se već prvi rezultati. Trava jako lijepo raste, ističe Ivan Zrinski iz NK Rasinje

- Advertisement -

Nogometni klub Rasinja nakon puno godina iščekivanja osvojio je prošlog ljeta naslov prvaka u najnižem rangu i plasirao se u Treću ŽNL koprivničko-križevačku.

Jesenski dio sezone završili su na vrlo dobrom sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s 18 osvojenih bodova, samo pet manje od trećeplasiranog Prigorja iz Svetog Petra Orehovca.

Nogometaši Rasinje
Momčad Rasinje prvak je Četvrte ŽNL koprivničko-križevačke 2018./2019. // Foto: Dejana Zrinski

Zbog koronavirusa sva natjecanja sada su prekinuta pa je još uvijek neizvjesno hoće li se uopće i kada nastaviti prvenstvo.

- Advertisement -

– Treće mjesto bio bi vrh koji možemo ostvariti ove sezone, a cilj je plasman u Top 5 ili barem ostanak na sredini tablice i miran završetak sezone bez briga oko borbe za opstanak – istaknuo je Ivan Zrinski, igrač, a ujedno i blagajnik u klubu.

Rezultat je svakako važan, ali u Rasinji su trenutačno daleko više fokusirani na izgradnju novog nogometnog igrališta.

– Nakon što smo prošle godine krenuli u projekt izgradnje novog igrališta pokraj škole, možemo biti zadovoljni kako cijela priča napreduje. Pripremljen je teren, posijana trava i vide se već prvi rezultati. Trava jako lijepo raste. Slijedi nam održavanje travnate podloge, a planovi do kraja godine su da se iskopa kanal oko igrališta i postavi batuda radi prevencije ulaska glodavaca na igralište, ograđivanje igrališta, postavljanje golova i zaštitne mreže kako bi se sljedeće godine moglo početi igrati na našem novom nogometnom igralištu – otkrio je Zrinski.

Novo nogometno igralište u Rasinji
Radovi na novom nogometnom igralištu u Rasinji odlično napreduju // Foto: NK Rasinja

Uz nogometno igralište ove je godine u planu izgradnja sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Andrije Palmović, a klub je uspio s Općinom Rasinja i školom dogovoriti korištenje prostorija za utakmice i treninge.

Time će NK Rasinja konačno dobiti pravi sportski centar kakav zaslužuje.

- Advertisement -

“Ovo nije mali projekt, već su potrebna poveća financijska izdvajanja te se nadamo da ćemo uz pomoć Općine Rasinja i donatora uspjeti završiti ovaj projekt, a svaka pomoć nam je dobrodošla”, zaključio je Zrinski.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti