Petak, 3. veljače 2023.

Posudio više od 500.000 eura pa spiskao sve u kladionici i na luksuzni život

Okrivljenik se tijekom istrage nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i nakon podignute optužnice produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 3. siječnja, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 33-godišnjaka zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prijevare i kaznenog djela davanja lažnog iskaza.

Okrivljenog 33-godišnjaka tereti se da je od srpnja 2021. godine do lipnja 2022. godine u Čakovcu i okolici, znajući da 34-godišnjak i 45-godišnjak raspolažu većim novčanim iznosima, ishodio od njih da mu u više navrata pozajme novac u ukupnom iznosu od preko 512.000 eura lažnim predočavanjem kako mu novac treba za plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac, nakon čega bi podigao novac iz banaka i vratio pozajmice, iako uopće nije imao novac u stranim bankama niti je namjeravao vratiti pozajmice.

Tereti ga se da je kao jamstvo povrata novca predao 33-godišnjaku prometnu dozvolu automobila marke VW Touareg švicarskih registarskih oznaka, neistinito tvrdeći da je automobil njegov, iako uopće nije bio vlasnik vozila, kao i da mu je izdao nenaplative zadužnice na vlastito ime i na ime trgovačkog društva čiji je osnivač i direktor te da je nazivao oštećenike telefonom lažno se predstavljajući kao zaposlenik servisa za prijenos novca i uvjeravajući ih da će uskoro stići novac iz inozemstva. Okrivljenik je, tereti ga se, primljeni novac zadržao za sebe i utrošio ga u sportskoj kladionici, za igre na sreću, hotelske troškove i druge osobne potrebe.

Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti i da je u rujnu 2021. godine u Čakovcu lažno prijavio i dao iskaz policiji da je izgubio svoju osobnu iskaznicu, iako ona nije bila izgubljena te se i dalje njom koristio i nakon što je ona bila poništena te mu je bila izdana nova osobna iskaznica.

Okrivljenik se tijekom istrage nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i nakon podignute optužnice produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti