Utorak, 24. svibnja 2022.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš obišao vatrogasce na Požarnom području Križevci

Predsjednik Palaš razgovarao je s predsjednikom DVD-a Kalnik, predsjednikom VZO-a Sveti Petar Orehovec te predsjednikom DVD-a Sveti Ivan Žabno.

Preporučujemo

S ciljem razvoja vatrogastva i unaprjeđenja komunikacije vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava s Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, predsjednik Darko Palaš obišao je VZO/DVD Kalnik, VZO/DVD Sveti Petar Orehovec i DVD Sveti Ivan Žabno.

U svom obilasku vatrogasaca Požarnog područja Križevci i upoznavanja situacije na terenu, predsjednik Palaš razgovarao je s predsjednikom DVD-a Kalnik Emanuelom Benjakom, predsjednikom VZO-a Sveti Petar Orehovec Dragutinom Hendeljom i zapovjednikom Antunom Petricem te predsjednikom DVD-a Sveti Ivan Žabno Damirom Radmanićem i suradnicom.

Obilazak DVD-a Sveti Ivan Žabno
Foto: Krešimir Juratović

Glavne teme razgovora bili su izazovi s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću u svojem radu, natječaji EU fondova vezani uz vatrogastvo, korištenje Vatroneta i sustava Upravljanja vatrogasnim intervencijama te edukacije i osposobljavanja operativnih vatrogasaca.

Također, predsjednik Palaš obišao je i prostorije vatrogasnih domova te razgledao vozila i opremu, a u planu je nastavak obilaska vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi vodstvo županijske Vatrogasne zajednice bilo što bolje upoznato s izazovima s kojima se vatrogasci susreću i pomoglo im u njihovom prevladavanju, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave