Četvrtak, 29. veljače 2024.

Prugovčani dobili novo dječje igralište, a u Kloštru Podravskom otvoreno reciklažno dvorište

U sklopu proslave Dana Općine Kloštar Podravski, a prije subotnje svečane sjednice Općinskog vijeća održane su dva lijepa i za stanovnike važna događaja

- Oglas -

U sklopu proslave Dana Općine Kloštar Podravski, a prije subotnje svečane sjednice Općinskog vijeća o čemu smo izvijestili OVDJE, u Prugovcu je otvoreno novo dječje igralište, a u industrijskoj zoni Kloštar Podravski novo reciklažno dvorište.

Ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan istaknuo je kako će igralište koristiti za tjelesni i druge sportske aktivnosti.

– Sport će nas donijeti na jednu razinu svega što nas očekuje u životu, bit ćemo bolji ljudi i znat ćemo što nam treba u životu. Zahvaljujem Općini Kloštar Podravski, Koprivničko-križevačkoj županiji i nadležnom ministarstvu na pomoći u realizaciji ovog projekta, a posebno mještanima Prugovca čija je ovo bila i ideja – poručio je Šandrovčan.

- Oglas -

Predsjednik Mjesnog odbora Prugovac Marijan Belec rekao je kako im ovo igralište jako puno znači.

– Ovom igralištu veselimo se i ja i mještani jer znamo koliko nam to znači u selu. Djeca mogu igrati, rukomet, nogomet i košarku. Hvala načelniku i vijećnicima te djelatnicima Komunalija koji su radili na igralištu – poručio je Belec.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović kazao je kako se dugo očekivao ovaj vrijedan projekt za Prugovac.

– Nadam se da ćemo uskoro ići i u drugu fazu, a to je zaštitna ograda. Dokaz da su ovakvi projekti od velike važnosti je i igralište u Kozarevcu koje je u potpunosti zaživjelo. Ovo je početak naše strategije koju imamo za sva naša naselja. Do početka nove školske godine bude i otvorenje školsko-sportske dvorane u Kloštru Podravskom kako bismo djecu maknuli s ulice – poručio je načelnik, uz zahvalu Darku Sobotu, saborskom zastupniku i načelniku Kalinovca na potpori i otvaranju vrata u nadležnim ministarstvima.

Nakon Prugovca, uslijedila je i mala svečanost otvaranja reciklažnog dvorišta.

- Oglas -

Načelnik Siniša Pavlović rekao je kako je riječ o hvalevrijednom projektu vrijednom 4,2 milijuna kuna.

– Tako će svi mještani moći odlagati otpad besplatno, i to ne samo mještani s područja općine Kloštar Podravski, već i mještani s područja općine Kalinovac. Potpisan je sporazum s tvrtkom Drava Kom, a za dobivena sredstva zaslužan je i naš saborski zastupnik Darko Sobota te bivši ministar Tomislav Ćorić. Zahvaljujem se resornom ministarstvu i izvođačima, tvrtki Bistra, te projektantima – naglasio je načelnik.

Svečanost otvorenja reciklažnog dvorišta u Kloštru Podravskom
Svečanost otvorenja reciklažnog dvorišta u Kloštru Podravskom // Foto: Klikaj.hr

Dodajmo i da je na završetku proslave Dana Općine KLoštar Podravski u subotu održano natjecanje u kuhanju gulaša, odigrana je nogometna utakmica između kloštranske Mladosti i Slatine, a večer je bila u znaku koncerta Mladena Grdovića i zabave uz tamburaški sastav Mjesečina. U nedjelju je još obilježena i 130. obljetnica postojanja DVD-a Kloštar Podravski.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti