Nedjelja, 26. lipnja 2022.

FOTO-VIDEO Proslava je Dana Općine, načelnik Pavlović: ‘Obećavam da će Općina Kloštar Podravski imati toplice’

Načelnik Pavlović je najavio i da će na jednoj od idućih sjednica Općinskog vijeća general Mladen Markač biti proglašen počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski

Preporučujemo

U ovo vrijeme korone smo si dali dosta truda i odradili smo dosta projekata, neki od njih su u realizaciji. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu reći da postoji jedan lijep odnos između nas i Koprivničko-križevačke županije, župana, dožupana, svih resornih ministarstava, a pogotovo saborskih zastupnika koji su ovdje prisutni, Mišela Jakšića, Vesne Bedeković i  Darka Sobota, koji otvaraju vrata da bi mogli te sve projekte realizirati. Moram spomenuti i generala Mladena Markača koji uvelike pomaže našoj općini – rekao je uvodno načelnik Siniša Pavlović (HDZ) na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski.

Načelnik je spomenuo tri velika projekta. Jedan je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom izgradnja školsko-sportske dvorane, koja je u završnoj fazi i koja će u lipnju biti gotova. Obavit će se potom tehnički pregled i do početka nove školske godine trebala bi biti u funkciji.

– Konačno će djeca, klubovi i udruge moći koristiti prostore dvorane – ponosan je načelnik Pavlović.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović
Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović // Foto: Zvonimir Markač

Drugi projekt je Aglomeracija u sva četiri općinska naselja, a treći veliki projekt, glavni, čeka još građevinsku dozvolu.

– Obećavam da će Općina Kloštar Podravski imati toplice. Naš premijer Andrej Plenković u nacionalnom oporavku je potpisao sa županom Darkom Korenom 105 milijuna kuna vrijedan projekt za toplice. Moram reći da smo potpisali sporazum prije dva tjedna s tvrtkom koja će graditi termoelektranu, a koja će dati toplu vodu za toplice i sve ustanove na području naše općine – naglasio je načelnik.

Uzvanici na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski
Uzvanici na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski // Foto: Zvonimir Markač

Naglasio je da bi prihod te termoelektrane trebao biti 130 do 200 milijuna kuna, a renta koju procjenjuje Agencija za ugljikovodike od 3,6 do 6 posto, tako da se ne mora govoriti koliko to znači za općinski proračun.

“Projekt toplice nije smo projekt Općine Kloštar Podravski, mislim da je to projekt širih razmjera, možda i cijele ove regije. Veselim se takvom projektu i u Đurđevcu i u Bjelovaru, a ako mogu Zagorci možemo i mi Podravci”, poručio je načelnik te zahvalio svima na podršci.

Također, najavio je da će na jednoj od idućih sjednica Općinskog vijeća general Mladen Markač biti proglašen počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski.

“Neka nas sve čuva dragi Bog, kako bi mogli čuvati našu Općinu, Koprivničko-križevačku županiju i Lijepu našu. Živjeli”, citirao je generala Markača na kraju govora načelnik Pavlović.

Prisutnima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren, ujedno i izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren
Koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: Zvonimir Markač

“Broj prisutnih pokazuje koliko se poštuje Općina Kloštar Podravski i sve ono što se ovdje radi i sve ono što je učinjeno i što se planira. Posebno je važno naglasiti da je u svim ovim projektima riječ Županija prikazana kao partner i prijatelj”, rekao je Koren.

Naglasio je jedan od najvećih projekata, a to je izgradnja nove školsko sportske dvorane, jedne od pet koje se grade ne prostoru Koprivničko-križevačke županije.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski Marija Šimunko, a među govornicima su bili i Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac, saborski zastupnik te izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Vesna Bedeković, saborska zastupnica i general Mladen Markač. Njegov zanimljiv govor možete pogledati OVDJE, a u nastavku prezentaciju općinskih projekata, kao i veliku fotogaleriju sa svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski.

Dodajmo na kraju kako je svečanu sjednicu upotpunio glazbeni program koji su izvele članice ženskog glazbenog sastava Gorbonuk.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave