Subota, 26. studenoga 2022.

Prva nagrada iz Strasbourga za križevačku školu

Promocija videa održat će se u kinu Odyssee u Strasbourgu te će se nakon promocije prikazivati na vanjskom platnu kina Odyssee

Preporučujemo

Žiri od šest članova Delegacije Vijeća Europe u Strasbourgu dodijelio je prvu nagradu za najbolji video u projektu “My Rights, My Voice” (o dječjim pravima) 6. a razredu OŠ Ljudevita Modeca i mentoricama projekta Senki Pleše i Sandri Poštić.

Projekt “My Rights, My Voice” zajednički je projekt EU Delegacije Vijeća Europe u Strasbourgu i stalnih predstavništava Andore i San Marina. Projekt je objavljen u travnju 2021. g. s ciljem prikupljanja i predstavljanja video uradaka djece i mladih (10 – 17 godina) na temu njihovog razumijevanja prava djece. Tijekom projekta učenici su istraživali i učili o dječjim pravima. Konačni zadatak bio je napraviti video u najduljem trajanju od 2:20 min. u kojem će učenici izraziti svoje viđenje i mišljenje o dječjim pravima.

Prema uzrastu, nagrade su dodijeljene u tri različite kategorije. Naša škola prijavila se za kategoriju uzrasta 10 -12 godina te je video učenika 6. a razreda odabran kao najbolji video između više od 100 pristiglih radova iz cijele Europe. Kriteriji ocjenjivanja pristiglih videouradaka uključivali su tri razine: angažman i dosljednost teme, kreativnost i umjetničke zasluge te ujednačenu i poštenu geografsku i dobnu zastupljenost. Projekt je trajao 6 mjeseci, a posebno veseli što je žiri u svom izvješću naglasio “ekstremno oduševljenje” kreativnom realizacijom našeg video uratka.

Promocija videa održat će se u kinu Odyssee u Strasbourgu te će se nakon promocije prikazivati na vanjskom platnu kina Odyssee. Video će se prikazivati tijekom mađarskog predsjedanja Vijeća Europe, povodom Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja, povodom Svjetskog dana djeteta, te u Rimu tijekom zasjedanja talijanskog predsjedništva Odbora ministara za pokretanje Strategije Vijeća Europe za prava djeteta u proljeće 2022.

Videozapis će također biti distribuiran na kanalima i društvenim mrežama (FB, twitter, Instagram, YouTube) i web stranici Delegacije Vijeća Europe u namjenskom odjeljku za virtualne izložbe.

Video možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti