Srijeda, 28. veljače 2024.

Stravičan zločin u romskom naselju Paragu: policija iznijela najnovije detalje

Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjak te 16-godišnji maloljetnik i pronađena je automatska puška koja je korištena kod izvršenja kaznenih djela

- Oglas -

Policija je iznijela najnovije informacije vezane uz krvoproliće u romskom naselju Paragu u Međimurju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22 i 27-godišnjak s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo ubojstva na štetu 59-godišnjakinje, tri kaznena djela ubojstva u pokušaju na štetu maloljetnice te 38 i 41-godišnjaka, kao i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu djeteta i 20-godišnjaka.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

- Oglas -
Mjesto tragedije u Paragu
Mjesto tragedije u Paragu // Foto: Međimurske novine

Isto tako, utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela te je prema njemu podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.

Podsjećamo da je u utorak oko 20.54 sati u Paragu, na ulici, došlo do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima, kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba.

Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjak te 16-godišnji maloljetnik i pronađena je automatska puška koja je korištena kod izvršenja kaznenih djela.

Puška

Zaprimljenim bolničkim prijavama Županijske bolnice Čakovec iz istih je vidljivo kako je u spomenutom događaju 59-godišnjakinja od zadobivenih ozljeda, nažalost, smrtno stradala, dok su 20, 38 i 41-godišnjaci zadobili teške tjelesne ozljede, a također su teške tjelesne ozljede zadobili maloljetnica i dijete.

- Oglas -

Temeljem naloga Županijskog suda tijekom srijede u Paragu su izvršene pretrage doma i drugih prostorija kojom prilikom je na adresi prebivališta 22-godišnjaka koje koristi 16-godišnjak pronađeno 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti