Nedjelja, 2. travnja 2023.

Totalni kaos: izazvali tučnjavu u kafiću pa žestoko napali i policajce

Muškarci su bacali čaše i flaše po podu, a nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin

Preporučujemo

U subotu oko 0.05 sati u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način od strane 22-godišnjaka, 34-godišnjaka i 60-godišnjaka.

Naime, navedeni su pod utjecajem alkohola udarali rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti pri čemu su je vrijeđali i naguravali.

Također, bacali su čaše i flaše po podu, a nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin.

Policajci su započeli postupanje i pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice muškaraca koji su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu. Zbog toga su policajci nad istima započeli uporabu sredstva prisile i to tjelesnu snagu.

“Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policajac poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policajca, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak. Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policajci u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira”, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

Napadnutoj dvojici policajaca je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake.

Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela prisila prema službenoj osobi i napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, protiv njih će se varaždinskom Općinskom sudu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Navedeni su u nedjelju dovedeni sutkinji istrage varaždinskog Županijskog suda koja je im je odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policajcima Policijske postaje Varaždin na udaljenost manju od 100 metara, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti