Utorak, 6. prosinca 2022.

TUŽNA VIJEST preminula je Vesna Bosanac, ratna ravnateljica vukovarske bolnice

Doktorica Bosanac bila je ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice, a na čelo Medicinskog centra Vukovar i Ratne bolnice Vukovar postavljena je 24. srpnja 1991. godine

Preporučujemo

Nakon duge i teške bolesti, jutros je preminula heroina Domovinskog rata, doktorica Vesna Bosanac, objavio je Hrvatski radio Vukovar.

Doktorica Bosanac bila je ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice, a na čelo Medicinskog centra Vukovar i Ratne bolnice Vukovar postavljena je 24. srpnja 1991. godine. Ono što se dogodilo te jeseni nitko nije očekivao, a ravnateljica je tada bila žena na odgovornoj, ali i hrabroj funkciji. Tih mjeseci u granatiranoj bolnici bez hrane i lijekova liječeno je i operirano na tisuće ranjenika.

“S brojnim djelatnicima doktorica Bosanac nije napuštala bolnicu do pada grada, a onda je završila u zatočeništvu. Tri tjedna provela je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, još dva dana u Beogradu, prije nego je razmijenjena i prije nego je stigla u Zagreb u prosincu 1991.

Odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, primila je ‘Povelju Republike Hrvatske’ u ime Opće županijske bolnice Vukovar od hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, a udruga branitelja Podravke u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila joj je Veliku zlatnu plaketu za sve što je učinila za dobrobit Hrvatske.

Hvala za sve!

Počivala u miru Božjem”, stoji u objavi na Facebook stranici Hrvatski radio Vukovar.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti