Četvrtak, 22. veljače 2024.

U kući imali pet laboratorija za uzgoj marihuane, a u kombiju su držali čak 106 kilograma ‘marice’

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku

- Oglas -

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca u dobi od 32, 31 i 37 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

S ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području zagrebačkog centra, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili su uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju odvozili na zasad nepoznatu adresu kako bi je sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali, nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.

Pretragom kuće koju koriste osumnjičeni pronađeno je pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane te ukupno 190 grama marihuane pakirane u dva paketa, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge te uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka.

- Oglas -

Pretragom kombi vozila marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka koji koriste osumnjičeni pronađeno je ukupno 106 kilograma marihuane pakirane u 11 plastičnih vrećica i 145 stabljika marihuane visine između 10 i 50 centimetara.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Video pogledajte u nastavku…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti