Utorak, 6. lipnja 2023.

U punom jeku su radovi na sanaciji klizišta na području Bednje i Lepoglave

Najviše klizišta aktiviranih u potresu prije tri godine bit će sanirano na području Općine Bednja, njih sedam, a slijede Grad Novi Marof s pet i Grad Varaždinske Toplice s četiri klizišta

Do ljeta ove godine u Varaždinskoj županiji bit će sanirano čak 28 klizišta koja ugrožavaju sigurnost prometa na lokalnim i županijskim cestama.

Riječ je o klizištima koja su se na prometnicama aktivirala nakon potresa, a koje će Županijska uprava za ceste Varaždinske županije sanirati bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ukupno će biti uloženo 4,7 milijuna eura, a ugovor o financiranju ŽUC je potpisao s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Radovi su u punom jeku na devet klizišta, među kojima i na lokalnim cestama u Purgi Bednjanskoj i Kameničkom Podgorju, a obišli su ih varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Oni su gradilišta obišli zajedno s ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim, njegovim pomoćnikom Krunoslavom Lukačićem te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darkom Majhenom.

Najviše klizišta aktiviranih u potresu prije tri godine bit će sanirano na području Općine Bednja, njih sedam, a slijede Grad Novi Marof s pet i Grad Varaždinske Toplice s četiri klizišta. Po dva će biti sanirana na području gradova Ivanec i Lepoglava te Općine Cestica, a po jedno na područjima općina Donja Voća, Jalžabet, Martijanec, Sveti Ilija, Vinica i Visoko.

– I dok na devet klizišta radovi već traju, na još devet lokacija radovi će početi u sljedećih deset dana. Na preostalih deset klizišta sanacija će početi u roku od 30 dana, do kada očekujemo da će biti završeni postupci javne nabave. Što se tiče gradilišta koja smo danas obišli, u sanaciju klizišta Purga Bednjanska bit će uloženo 172.000 eura, a u svih sedam klizišta na području Općine Bednja 893.000 eura. Vrijednost sanacije klizišta u Kameničkom Podgorju je 328.000 eura, a sanirano će biti još jedno, tako da će ukupna vrijednost radova na području Grada Lepoglave biti 678.000 eura – izvijestio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti