Utorak, 28. svibnja 2024.

U Zagrebu od ponedjeljka dozvoljeni posjeti korisnicima domova za starije

Zagrebačke vlasti ističu kako je epidemija koronavirusa izvanredna situacija koja predstavlja novi izazov u skrbi za starije osobe

- Oglas -

Iz Grada napominju da su takvu odluku donijeli sukladno novim Uputama pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprečavanja i suzbijanja Covid-19 epidemije.

Te su upute donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zagrebačke vlasti ističu kako je epidemija koronavirusa izvanredna situacija koja predstavlja novi izazov u skrbi za starije osobe, a ujedno nosi i veliku društvenu odgovornost.

- Oglas -

“Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet na koji su domovi za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba dosad uspješno odgovorili”, poručuju u priopćenju.

Izražavaju uvjerenje da se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova, ali ih i upozoravaju kako je njihovo ponašanje izrazito važno s ciljem zaštite zdravlje korisnika domova.

Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati, napominju.

Iz Grada stoga apeliraju na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.

“Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane”, zaključuju u Gradu Zagrebu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti