Srijeda, 24. srpnja 2024.

UTAKMICA ODLUKE Evo što hrvatskim rukometašicama treba za polufinale Europskog prvenstva

Nakon poraza od Norveške, odluka o plasmanu hrvatskih rukometašica u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj pada u posljednjem kolu protiv Njemačke

- Oglas -

Nakon poraza od Norveške, odluka o plasmanu hrvatskih rukometašica u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj pada u posljednjem kolu protiv Njemačke u utorak od 18.15 sati.

Inače, Njemačka je u prvoj subotnjoj utakmici s 32:25 nadigrala Mađarsku i tako ostala u utrci za polufinale. Norveška je već osigurala prolazak među četiri najbolje reprezentacije i prije posljednje utakmice u skupini protiv Mađarske.

Ako Njemačka dobije Nizozemsku u ponedjeljak, Hrvatska će u polufinale u slučaju bilo kakve pobjede protiv Njemačke. Bio bi joj dovoljan i remi, ali Hrvatska bi u tom slučaju morala imati bolju ukupnu gol-razliku od Njemačke. Njemice su trenutačno na minus devet, a Hrvatska na minus dva. Naravno, Njemačka još igra jednu spomenutu utakmicu, tu protiv Nizozemki u ponedjeljak. Dakle, ako je već trebaju dobiti, neka to Njemice protiv Nizozemki odrade s manje od sedam razlike, pišu Sportske novosti.

- Oglas -

Druga je mogućnost ta da ako Njemačka izgubi od Nizozemske, Hrvatska sigurno prolazi u polufinale s bilo kakvom pobjedom ili remijem protiv Njemačke u zadnjem kolu. Dakle, u tom slučaju, samo ne smije izgubiti jer bi je bilo kakav poraz od Njemačke izbacio iz polufinala zbog lošijeg međusobnog omjera s Njemačkom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti