Utorak, 6. lipnja 2023.

VIDEO Koalicija SDP-HSS-HSU-HSLS-GLAS očekuje stabilnu većinu u koprivničkom Gradskom vijeću

Želimo nastaviti kontinuitet dobrog rada i rasta grada Koprivnice. Pred nama je jedno izazovno vrijeme u kojem će pandemija koronavirusa tek pokazati svoje prave posljedice, poručio je Tomislav Golubić, predsjednik koprivničkog SDP-a

U Koprivnici je u srijedu potpisan koalicijski sporazum između SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i GLAS-a za predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće.

Ugovor su potpisali Tomislav Golubić (SDP), Nenad Martinaga (HSS), Željko Šemper (HSU), Darko Markić (HSLS) i Goran Perišić (GLAS), predsednici svojih stranaka u Koprivnici.

Golubić je rekao da im nije puno trebalo da se dogovore za zajedničku koaliciju. Istaknuo je da se trenutačno radi na zajedničkom programu i listi koja će biti predstavljena u naarednom razdoblju.

– Vjerujem da smo na dobrom putu da ova koalicija postigne pobjedu na izborima za Gradsko vijeće. Po novom će u Vijeću biti 19 članova, a ne više 21. Dakle, treba nam 10 mandata, ali uvjereni smo da ćemo imati i više i da ćemo imati stabilnu većinu. Želimo nastaviti kontinuitet dobrog rada i rasta grada Koprivnice. Pred nama je jedno izazovno vrijeme u kojem će pandemija koronavirusa tek pokazati svoje prave posljedice. Vjerujem da će ova ekipa oko mene, skupa sa mnom i zajedno s izvršnom vlašću, a tu očekujemo pobjedu gradonačelnika Mišela Jakšića i njegove zamjenice Ksenije Ostriž, te predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, uspjeti pokazati da smo dovoljno otporni i da ćemo dobrim potezima prebroditi ovu krizu i nastaviti putem razvoja koji traje, usudio bih se reći, već dva desetljeća – poručio je Golubić, predsjednik koprivničkog SDP-a.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma prisustvovali su, među ostalim, i Mišel Jakšić, Ksenija Ostriž i Ivan Pal, kao i Mladen Kešer, SDP-ov kandidat za koprivničko-križevačkog župana.

Video s predstavljanja ove koalicije možete pogledati OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti