Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Zelena strana Općine Novigrad Podravski: posadit će se nova stabla, a u parkove će se postaviti slavine

Slavine za vodu bit će postavljene u parkovima kod škole u Delovima i kod dječjeg vrtića Fijolica, u parku Pod lipama te u parku kod društvenog doma u Vlaislavu

- Advertisement -

U utorak su ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen načelniku Općine Novigrad Podravski Zdravku Brljeku uručili ugovor o sufinanciranju aktivnosti vezanih za prilagodbe klimatskim promjenama.

Pod sloganom Zelena strana ulice, bio je ovo već drugi javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na tu temu.

“Dobivenim iznosom od 20.629,86 eura s PDV-om što je 80 posto od procijenjenog iznosa od 25.787,33 eura s PDV-om, Fond će sufinancirati troškove nabave i sadnju stabala i grmlja te postavljanje pet slavina za vodu (od kojih dvije za osobe s invaliditetom) na području općine Novigrad Podravski”, istaknuo je načelnik Brljek.

- Advertisement -

Slavine za vodu bit će postavljene u parkovima kod škole u Delovima i kod dječjeg vrtića Fijolica, u parku Pod lipama te u parku kod društvenog doma u Vlaislavu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti