Nedjelja, 2. listopada 2022.

Žena (35) udarila 43-godišnjaka staklenom bocom po glavi i zalila pivom kako bi mu iz torbice ukrala novac

Također, 54-godišnjak je uzeo novčanik oštećenog te mu ukrao bankovnu karticu s kojom je u sedam navrata kupovao razne proizvode po trgovinama

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djelo Oštećenje tuđe stvari, Računalna prijevara i Krađa te nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kaznena djela Teška krađa i Teška tjelesna ozljeda koja je ostala u pokušaju.

Naime, sumnja se da su se osumnjičeni početkom lipnja nalazili u parku u Ulici Rudolfa Bićanića na području Trešnjevke, kojom prilikom je osumnjičena u namjeri da teško ozlijedi 43-godišnjaka staklenom bocom istoga udarila u predjelu glave da bi mu potom po glavi prolila pivo i tako iskoristila njegovo stanje s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi te mu iz okopojasne torbice ukrala 16.500 kuna, a ostatak stvari razbacala po tlu.

U tom trenutku s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi osumnjičeni 54-godišnjak s tla uzima novčanik oštećenog te mu krade bankovnu karticu s kojom je na posljetku u sedam navrata kupovao razne proizvode po trgovinama.

Za vrijeme događaja u parku oštećeni je putem svoga mobitela pokušao zatražiti intervenciju policije što mu osumnjičeni nije dozvoljavao da bi mu u konačnici i razbio mobitel u cijelosti.

Nadalje, sumnja se da je 54-godišnjak sredinom lipnja u Jablanskoj ulici također na području Trešnjevke, s unaprijed stvorenom namjerom da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ušao u trgovinu i s polica iste ukrao više komada mesnatih i suhomesnatih proizvoda, a zatim prošao prostor blagajni ne plativši uzete proizvode dok je u tome uočen po zaštitaru trgovine koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika.

“Ukupna materijalna šteta iznosi oko 18.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je PU zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave