Utorak, 30. travnja 2024.

Župan Posavec čestitao mladim članovima Džudo kluba Zrinski iz Čakovca

Najveći uspjeh postigao je Nenad Vrbanec postavši u listopadu u Portugalu viceprvak svijeta u konkurenciji osoba s Downovim sindromom

- Oglas -

Župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah primio je sjajne mlade sportaše, članove Džudo kluba Zrinski Čakovec, kako bi im osobno čestitao na uspjesima koje su nanizali.

Najveći uspjeh postigao je Nenad Vrbanec postavši u listopadu u Portugalu viceprvak svijeta u konkurenciji osoba s Downovim sindromom.

U Nenadovu srebrnu medalju ugrađeni su sati predanog treniranja uz vodstvo trenera Filipa Šekete koji ga s predsjednikom Kluba Ivicom Jalšovcem pratio u Portugalu.

- Oglas -

Uz Nenada Vrbanca, trener i predsjednik Kluba predstavili su na prijemu kod župana i druge mlade šampione: Lorenna Hranilović (-70 kg) osvojila je brončanu medalju na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u ožujku u Zagrebu, Jona Žvorc (-46 kg) također brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake, održanom u svibnju u Zagrebu. Loren Janković Crnčec (-42 kg) osvajač je još jedne bronce – ovoga puta na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete, održanom u listopadu u Zagrebu.

Sport koji njeguju u Zrinskom predstavit će i 10. prosinca u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec organizacijom mini-lige kojoj je cilj motivirati mlade na treniranje džuda. Već u veljači 2023., zahvaljujući rezultatima i angažmanu Džudo kluba Zrinski, u Međimurju će se održati prvi međunarodni turnir Hrvatskog džudo saveza na kojem se očekuje sudjelovanje 500-tinjak natjecatelja.

– Vi, mladi i predani sportaši, razlog ste što je Međimurje postalo Europskom regijom sporta 2022. Pod tom zastavom ponosno smo pratili i vaše uspjehe kojima se ime svog kraja pronijeli cijelom zemljom i svijetom. Vaš je trud nagrađen medaljama, no jednako je značajno što u zajednici predstavljate uzore svojom upornošću, predanošću i marljivošću. Neka vas sportska sreća prati na svim borilištima – poručio je župan Posavec mladim sportašicama i sportašima.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti