Utorak, 30. travnja 2024.

U Virju održana početna konferencija u projektu ‘Zaželi – provedi! 3’

Cilj projekta 'Zaželi – provedi! 3' je zaposliti u lokalnoj zajednici na šest mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada

- Oglas -

U vijećnici društvenog doma u Virju održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom ‘Zaželi – provedi! 3’.

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 59.056,34 eura (444.960,00 HRK), a trajat će osam mjeseci, do 16. kolovoza 20203.

- Oglas -

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalnu skrb.

Ugovor o financiranju projekta potpisali su načelnik Mirko Perok u ime Općine Virje, ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u ime Posredničkog tijela 2.

Općina Virje provodila je prethodno projekte ‘Zaželi – provedi!’ i ‘Zaželi provedi! 2’ tako da je ovaj projekt nastavak aktivnosti Općine Virje na zapošljavanju teže zapošljivih žena i na brizi o starijim i nemoćnim osobama.

Cilj projekta ‘Zaželi – provedi! 3’ je zaposliti u lokalnoj zajednici na šest mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada.

Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života za 61 korisnika, starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u okviru projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.

- Oglas -

U razdoblju od potpisa ugovora, provedeno je niz aktivnosti: izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na iste, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično.

Početak rada žena je od 1. veljače 2023. na vrijeme od šest mjeseci, a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se brinuti za trenutno 61 korisnika s područja Općine Virje.

Rad s korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje.

Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim plaća žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu opreme za žene, njihove radne odjeće i obuće te trošak nabave osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za korisnike mjesečno tijekom šest mjeseci brige o korisnicima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti