Utorak, 30. travnja 2024.

Podignuta optužnica protiv Đurđevčanke koja je lažirala da studira i tako dobila 100 tisuća kuna stipendije

Opisanim je postupanjem ishodila da joj se naknada za redovno studiranje i dalje isplaćuje, iako na nju nije imala pravo

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 7. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave.
Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenog 2020. godine u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice veleučilišta prestao u rujnu 2016. godine te se ispisala iz veleučilišta u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2.000,00 kuna, ovlaštenim osobama neistinito prikazivala da i nadalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju.
Opisanim je postupanjem ishodila da joj se naknada za redovno studiranje i dalje isplaćuje, iako na nju nije imala pravo, čime je, tereti ju se, nepripadno primila ukupno 100.000,00 kuna na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske.
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti