Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO Lidl u Križu otvorio najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj vrijedan 120 milijuna eura

Najveća je to investicija u povijesti Općine Križ. Dolaskom ove velike investicije u našu općinu, pokazali smo koji je najveći cilj naše općinske uprave, a to je jačanje gospodarstva i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i bolji životni standard naših građana, poručio je načelnik Općine Križ Marko Magdić

- Oglas -

Nakon Jastrebarskog i Perušića, Lidl je na istoku Zagrebačke županije u Križu otvorio svoj treći, najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj.

Ovime Lidl nastavlja unaprjeđivati poslovanje, optimizirati procese dostave i jačati infrastrukturu kako bi pružio što bolju, bržu i efikasniju uslugu kupcima. Vrijednost ove investicije iznosi 120 milijuna eura, a skladište u Križu zapošljava 150 ljudi. Najveći i najviši logističko-distributivni centar u Hrvatskoj visine je 23 metra te kapaciteta 39.000 paleta.

Otvorena su tako vrata jačeg i bržeg gospodarskog razvoja općine Križ.

- Oglas -

– Najveća je to investicija u povijesti Općine Križ. Dolaskom ove velike investicije u našu općinu, pokazali smo koji je najveći cilj naše općinske uprave, a to je jačanje gospodarstva i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i bolji životni standard naših građana. Stoga mi je izuzetna čast i ponos što sam s predsjednikom uprave Lidla Hrvatska, Borisom Lozićem, simbolično otvorio Lidlov treći i najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj u Poduzetničkoj zoni Križ, a koji se prostire na površini od 167.000 m2, veličine objekta nešto većeg od 64.000 m2 i vrijedan oko 120 milijuna eura – ponosan je načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Marko Magdić, načelnik Općine Križ
Marko Magdić, načelnik Općine Križ // Izvor fotografije: Općina Križ

U skladištu su modernizirani svi procesi prihvata, skladištenja i otpreme robe. Radnicima su osigurani optimalni uvjeti za ugodan boravak i rad. Posao se vodi digitalno te je dobrim dijelom automatiziran.

Skladište je energetski učinkovito. Za grijanje koristi otpad, a za rasvjetu električnu energiju iz solarne elektrane na krovu.

– Logistički centar Križ je treće skladište Lidla u Hrvatskoj i predstavlja važan korak u poslovanju i razvoju te optimizira procese dostave – rekao je predsjednik uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

Kako bi ilustrirao veličinu skladišta u Križu, istaknuo je kako je kako je u njega utrošeno 20 tisuća prostornih metara betona kojima se može napraviti 25 Lidlovih trgovina te je ugrađeno 15 tisuća tona armature, kao u Pelješki most.

- Oglas -

To je, dakle, najveća i najznačajnija investicija u povijesti gospodarstva Općine Križ koja otvara preko 150 novih radnih mjesta.

– Ujedno ona predstavlja velik uspjeh i pokazatelj umijeća prilikom pregovora s investitorima te stvaranja novih vrijednosti za budućnost naše lokalne zajednice – zaključio je načelnik Magdić.

Prigodom otvorenja logističko-distributivnog centra u Križu Lidl Hrvatska uručio je donacije u iznosu od 5000 eura Dječjem vrtiću Križić-kružić Križ, Vatrogasnoj zajednici Općine Križ te Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti