Četvrtak, 22. veljače 2024.

Čelnici dva međimurska grada i devet općina traže od Međimurje plina da na tri mjeseca raskine ugovore s neprofitnim organizacijama

Ono što ih najviše smeta je to što su već dva mjeseca opterećeni velikim računima za plin jer poduzeće ne želi neprofitnim organizacijama prodavati plin po povlaštenoj cijeni

- Oglas -

Gradonačelnici i načelnici Grada Preloga, Grada Murskog Središća te općina Mala Subotica, Dekanovec, Podturen, Orehovica, Domašinec, Selnica, Sveti Martin na Muri, Vratišinec i Goričan u preloškoj gradskoj vijećnici održali su u ponedjeljak konferenciju za novinare vezanu uz odbijanje njihovoga zahtjeva za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Međimurje plina.

Uz gradonačelnike i načelnike navedenih općina i gradova, konferenciji je nazočila i Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu te zastupnik u Saboru Dražen Srpak, izvijestile su Međimurske novine.

Kako su rekli, između ostaloga, zahtijevali su sazivanje hitne sjednice Skupštine Međimurje kako bi raspravili o trenutačnom stanju u tom poduzeću i o promijeni društvenog ugovora. Naime, prema postojećem, uopće nemaju uvid u stanje u poduzeću niti pak mogu prodati svoji udio u njemu.

- Oglas -

– Imamo svoje predstavnike u Nadzornom odboru ali oni uopće ne prenose informacije o tome što se zbiva u Međimurje plinu. Nismo dobili informaciju niti da se danas održava sjednica Nadzornog odbora. Ni jednom nismo sjeli skupa za stol i porazgovarali. – požalio se Dražen Srpak, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća.

Ono što ih najviše smeta je to što su već dva mjeseca opterećeni velikim računima za plin jer poduzeće ne želi neprofitnim organizacijama prodavati plin po povlaštenoj cijeni.

Drugim riječima, Međimurje plin, shodno naputku Vlade RH, ne želi kupiti takav plin niti raskinuti postojeće ugovore sa svojim kupcima već im plin i dalje prodaje po tržnoj cijeni.

– Zašto preostalih deset distributera to može, samo Međimurje plin ne može? Tražimo razum po pitanju tog problema jer smo svi, iako smo suvlasnici, taoci tog poduzeća – jednoglasni su načelnici i gradonačelnici.

Oni pak koji su pokušali raskinuti ugovor s poduzećem dobili su obvezu platiti velike penale, kažu.

- Oglas -

– A riječ je samo o tri mjeseca, siječanj, veljača i ožujak – rekao je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik grada Preloga.

U ponedjeljak u podne održana je sjednica Nadzornog odbora Međimurje plina na kojoj je odlučeno da će se izvanredna sjednica Skupštine održati 10. siječnja iduće godine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti