Četvrtak, 29. veljače 2024.

Dolijao Peruanac koji je više od godinu dana organizirao prostituciju u Hrvatskoj

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su žrtve kaznenog djela prostitucije boravile na području Splita, Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra i Šibenika

- Oglas -

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom dovršila je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Perua.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske duži vremenski period provodili su opsežno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je od kolovoza 2021. do listopada 2022. godine, 32-godišnji strani državljanin, zajedno s još tri, za sada, nepoznate osobe, na štetu najmanje pet ženskih osoba, također stranih državljanki, ostvario obilježje kaznenog djela prostitucija ( čl. 157. st 1 Kaznenog zakona).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnji državljanin Perua zajedno s još najmanje, tri za sada nepoznate osobe, na području Hrvatske organizirao pružanje seksualnih usluga, tako što su na području strane države vrbovali djevojke, kreirali internetski oglas, primali pozive klijenata i organizirali pružanje seksualnih usluga za novac.

- Oglas -

Žrtve su sukladno prethodnom postignutom dogovoru dio novca uplaćivale preko internetske mreže za uplatu novca na račune počinitelja, nakon zaprimanja koda neposredno prije uplate i na osobne bankovne račune počinitelja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su žrtve kaznenog djela prostitucije boravile na području Splita, Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra i Šibenika.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su dokazne radnje pretrage mobitela i stana na području Zagreba, kao i više međunarodnih policijskih provjera, s ciljem utvrđivanja drugih žrtava i počinitelja ovog kaznenog djela, te će se kriminalističko istraživanje i dalje nastaviti.

Policijski službenici su danas 32-godišnjeg stranog državljanina predali pritvorskom nadzorniku.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti