Utorak, 5. srpnja 2022.

Đurđevačke šahistice izborile završnicu kadetskih liga

Do novog velikog uspjeha predvodila ih je kapetanica Ema Bevanda, a još su nastupile Lana Plazek, Lorena Vlašić, Sara Balent i Nika Rončević

Preporučujemo

U đurđevačkom Hotelu Picok proteklog je vikenda održana završnica kadetskih liga regije Centar.

Nastupilo je ukupno devetnaest ekipa u I. kadetskoj ligi, I. ligi kadetkinja i II.C kadetskoj ligi.

Đurđevački Šahovski klub Picok imao je predstavnike u svim natjecanjima, a najveći uspjeh su postigle šahistice osvojivši 2. mjesto te su tim plasmanom već četvrtu godinu zaredom osigurale nastup na završnici kadetskih liga.

Do sada su dva puta bile ekipne prvakinje Hrvatske, a jednom su bile doprvakinje.

Do novog velikog uspjeha predvodila ih je kapetanica Ema Bevanda, a još su nastupile Lana Plazek, Lorena Vlašić, Sara Balent i Nika Rončević.

– Odličan plasman su ostvarili i klupski kadeti koji su u I. kadetskoj ligi osvojili 6. mjesto i tako već desetu godinu zaredom osigurali opstanak u najjačoj hrvatskoj kadetskoj ligi što je do sada uspjelo samo rijetkim klubovima – istaknuli su iz Šahovskog kluba Picok.

Predvodio ih je kapetan Ognjen Domović, a još su nastupili Luka Tomrlin, Karlo Šokec i Borna Živko.

U II.C ligi jedino je đurđevački šahovski klub imao dvije ekipe koje su na kraju osvojile peto i šesto mjesto.

Drugu kadetsku ekipu do petog mjesta je predvodio kapetan Matija Mihočka, a još su nastupili Lovro Škurdija, Pavel Domović, Tin Turbelija, Luka Vedriš i Antonija Petrović.

Treću kadetsku ekipu je vodio kapetan David Benaković, a za taj sastav su još nastupili Natan Benaković, Jurica Županić i Tin Trešćec.

Tako je Đurđevac u kratkom razdoblju već po drugi puta organizirao veliko šahovsko natjecanje, a valja podsjetiti da je početkom mjeseca u Đurđevcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke na kojemu je pobijedila WFM Patricija Vujnović.

- Advertisement -

Najnovije objave