Srijeda, 31. svibnja 2023.

Đurđevački fotograf Željko Car osvojio čak tri nagrade na izložbi u Sjevernoj Makedoniji

Željko je već početkom godine postigao zapažene rezultate na međunarodnim izložbama fotografije te osvojio jednak broj medalja kao u 2022. 

Nedavno je u Sjevernoj Makedoniji održana međunarodna izložba na kojoj je poznati đurđevački fotograf i član Foto-kino kluba Picok Željko Car osvojio čak tri nagrade, a najvrjednija je zlatna medalja američkog Fotografskog saveza za osvojeno prvo mjesto za ‘Proljeće’, fotografiju podravskog pejzaža.

Od 12 poslanih fotografija žiri je za izložbu odabrao njih 11, što je zaista veliki uspjeh budući da se od ukupnog broja poslanih fotografija za izložbu odabere samo njih 20 posto.

Đurđevački fotograf Željko Car
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Željko je već početkom godine postigao zapažene rezultate na međunarodnim izložbama fotografije te osvojio jednak broj medalja kao u 2022.  Sudjelovao je s više od 30 različitih fotografija na izložbama u Indiji, Kini, Švedskoj, Nepalu, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji i osvojio šest nagrada te nekoliko diploma.

Proljeće, fotografija Željka Cara
Proljeće, fotografija Željka Cara // Foto: Hrvatska zajednica županija

Također, i ove je godine u reprezentaciji Hrvatskog fotosaveza. Dvije njegove fotografije izabrane su u kolekciju koja će braniti boje Hrvatske na međunarodnom bijenalu krajem lipnja u Grčkoj.

Ovo je samo još jedan dokaz da Željko Car zauzima značajno mjesto na hrvatskoj fotografskoj sceni, poručili su iz Grada Đurđevca.

Željko Car i Mato Zeman, poznati umjetnički fotografi
Željko Car i Mato Zeman, poznati umjetnički fotografi // Izvor fotografije: djurdjevac.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti