Utorak, 30. svibnja 2023.

Položen kamen temeljac za drugu zgradu na Radničkoj cesti u Đurđevcu

Cilj ovog projekta je obiteljima s područja Đurđevca omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava, istaknuo je gradonačelnik Janči

U srijedu je svečano položen kamen temeljac za drugu stambenu zgradu koja će se izgraditi preko POS programa na Radničkoj cesti u Đurđevcu.

Na početku svečanosti gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov potpisali su povelju te ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Đurđevca i APN-a.

Hrvoje Janči i Dragan Hristov
Hrvoje Janči i Dragan Hristov // Foto: djurdjevac.hr

“Cilj ovog projekta je obiteljima s područja Đurđevca omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana”, rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Grad Đurđevac i APN do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici, a s obzirom na velik interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja ovo je smo nastavak odlične suradnje koju Grad i APN imaju.

Polaganje kamen temeljca za drugu zgradu na Radničkoj cesti u Đurđevcu
Foto: djurdjevac.hr

“Rok izgradnje je godinu dana, a ukupna vrijednost radova 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400.000 eura dok predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1489 eura te je ona maksimalna, odnosno konačna cijena može biti samo manja od toga iznosa”, istaknuo je direktor Hristov te dodao da će se graditi 12 stanova s devet garaža i parkirališnim mjestima.

Gradonačelnik Janči je istaknuo kako svi oni koji ne uspiju riješiti stambeno pitanje kroz ovaj projekt mogu očekivati da će se suradnja nastaviti i dalje jer Grad Đurđevac u svome vlasništvu ima još nekoliko građevinskih zemljišta na Radničkoj cesti.

Kamen temeljac, radove, sve radnike, ali i buduće stanare blagoslovio je župnik Župe Svetog Jurja Tomislav Leskovar.

Polaganje kamen temeljca za drugu zgradu na Radničkoj cesti u Đurđevcu
Foto: djurdjevac.hr

Svečanom polaganju kamen temeljca prisustvovali su i direktor tvrtke izvođača radova Komfort Đuro Kucelj te predstavnik nadzora Studio HM Miroslav Hodić.

Stambena zgrada
Foto: djurdjevac.hr

Kroz par dana bit će raspisan i novi javni poziv za kupnju stanova te će svi prijavljeni zainteresirani budući stanari zajedno sudjelovati na prezentaciju stanova, banaka i uvjeta kreditiranja organiziranoj od strane APN-a, a nakon što budući stanari odaberu željene stanove APN će s njima potpisati predugovor o kupnji, poručili su iz Grada Đurđevca.

Stanovi u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu
Foto: djurdjevac.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti