Utorak, 6. lipnja 2023.

Evo tko su dobitnici javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije

Dodjela priznanja planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine u sklopu Dana Županije

Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije na ovotjednoj sjednici jednoglasno je odlučila o dobitnicima javnih priznanja.

Nagradu za životno djelo dobio je Stjepan Lončar, i to za najviše zasluge u promicanju humanitarnog i volonterskog rada u Crvenom križu, popularizaciji dobrobiti darivanja krvi na području županije te osobnog doprinosa u dobrovoljnom darivanju krvi, kao i aktivnim sudjelovanjem u zaštiti i spašavanju stanovništva kroz konkretne pomoći i edukacije.

Nagrada za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ pripala je Ivanu Knoku, a Nagrada za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“ Nevenki Prosinečki.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Županije dobili su Ivan Andrašić i Kulturno-umjetničko društvo „Petar Preradović“ Đurđevac – Ženski vokalni sastav Đurđevčice, dok su nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini pripale trgovačkom društvu Poljocentar d.o.o. te Udruzi „Sigečko srce“ – KUD-u Gruntovec.

Županijske zahvalnice dobili su Đuro Zvonar, Biserka Horvat, Milka Novaković, KUD Prigorec Sveti Petar Orehovec te KUD „Stari graničar“ Cirkvena.

Dodjela priznanja planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine u sklopu Dana Županije.

Na sjednici je bilo riječi i o nizu drugih tema. Više o tome možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti