Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO Robert Markulin novi-stari predsjednik županijskog Nogometnog saveza: Investirali smo u klubove 11 milijuna kuna

Za dopredsjednika su izabrani Josip Mađarić i Mirko Lukić. Skupštinom je predsjedao Mađarić, a prisustvovali su joj i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te Stjepan Merkaš, predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije

- Oglas -

Robert Markulin je novi-stari predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Odlučeno je tako na izbornoj skupštini održanoj uz primjenu svih epidemioloških mjera i uputa u srijedu u koprivničkom Domu mladih.

Izabran je i novi Izvršni odbor, a osim Markulina, kojeg je predložio Slaven Belupo, čine ga Igor Bajalica (Tehnika Koprivnica), Krešimir Belčić (Starigrad), Nikola Gerendaj (Graničar Legrad), Josip Kolar (Mladost Molve), Mirko Lukić (Podravac Virje), Josip Mađarić (Tehničar Cvetkovec), Branislav Pengov (Radnik Križevci) i Tihomir Smuđ (Tomislav Radnik Sveti Ivan Žabno).

- Oglas -

Za dopredsjednika su izabrani Josip Mađarić i Mirko Lukić.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Branko Slatina (Sloga Koprivnički Ivanec), a za članove Miroslav Blažotić (Panonija Peteranec) i Marko Sinković (Zagorec Koprivnica).

Sve ove odluke donijete su jednoglasno.

Skupštinom je predsjedao Josip Mađarić, a prisustvovali su joj i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, Stjepan Merkaš, predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Na skupštini je na dugogodišnjem predanom radu u županijskom Nogometnom savezu posebno zahvaljeno dosadašnjem predsjedniku Nadzornog odbora Branku Pintariću, a za potporu u radu zahvalnice su uime Koprivničko-križevačke županije primili župan Koren i uime Hrvatskog nogometnog saveza Kustić.

- Oglas -
Robert Markulin i Marijan Kustić
Robert Markulin i Marijan Kustić // Foto: Zvonimir Markač

Predsjednik koprivničko-križevačkog Nogometnog saveza Markulin, ujedno i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik NK Slavena Belupa, članovima skupštine je predstavio ključne stvari koje su napravljene u prošle četiri godine. Naglasio je da se učinilo vrlo mnogo za razvoj nogometa u Koprivničko-križevačkoj županiji i da na tome ne misle stati nego se još jače angažirati kako bi se poboljšali uvjeti rada u svim klubovima.

Kako je istaknuo, tijekom mandatnog razdoblja pokrenute su lige U-6 (U-7), U-12 (U-13), povećan je broj momčadi s 20 na 52 te je u klubovima za čak 20 posto povećan broj djece.Ponosan je i na to da je Sergej Milivojević postao regionalni instruktor i izbornik U-15 hrvatske nogometne reprezentacije.

Klubovima koji kontinuirano rade s mlađim uzrastima donirani su aluminijski golovi u iznosu od 265.000 kuna, osigurana je kompjuterska oprema za klubove u prve tri županijske nogometne lige u iznosu od 100.000 kuna, donirano je 2000 lopti i sportske opreme u iznosu od više od 500.000 kuna, a kupljen je i novi adekvatan prostor za rad Županijskog nogometnog saveza (poslovna zgrada u Ulici Josipa Vargovića u Koprivnici), za što je HNS donirao 1,1 milijun kuna. Potporom ŽNS-a osigurana je rekonstrukcija travnjaka glavnog igrališta u Koprivnici i promjena travnjaka umjetne trave te nabavljena oprema za održavanje pri čemu je vrijednost investicije iznosila 8 milijuna kuna.

Markulin je podsjetio kako je potpomognuta i izgradnja nogometnog centra u Đurđevcu u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, na čemu se predstavnik Graničara kasnije od srca zahvalio, kao i da je sa 100.000 kuna sanirana šteta u NK Podravcu iz Torčeca nastala zbog poplave.

Nadalje, kazao je Markulin, klubovi Treće i Četvrte ŽNL četiri su godine bili oslobođeni plaćanja godišnjih naknada ŽNS-u iznosu od 40.000 kuna.

Zaključno, Markulin je istaknuo kako je u četverogodišnjem mandatu ŽNS uz pomoć HNS-a i Županije investirao u klubove i infrastrukturu iznos veći od 11 milijuna kuna.

Robert Markulin
Robert Markulin, predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije // Foto: Zvonimir Markač

“Naš Nogometni savez posluje pozitivno, radit ćemo i dalje za dobrobit svih vas, a posebice na poboljšanju infrastrukture i daljnjem razvoju klubova”, istaknuo je Markulin, koji je jedan od najzaslužnijih da je u Koprivnici igrala i Hrvatska nogometna reprezentacija, i to protiv Moldavije 27. svibnja 2016. godine (pobjeda Vatrenih 1:0 uz gol Andreja Kramarića).

Župan Koren novom-starom predsjedniku Markulinu i novom vodstvu Saveza čestitao je na izboru napomenuvši kako je Županijski nogometni savez najbrojniji član županijske sportske obitelji koji okuplja najveći broj sportaša, od najmlađih uzrasta pa sve do veterana.

“Prema brojkama i projektima koji su realizirani, možemo zaključiti kako je Savez pod vodstvom predsjednika Markulina i suradnika izuzetno dobro funkcionirao u protekle četiri godine. Uspješnih projekata nema ako nema odgovornih i sposobnih ljudi, a županijski Savez je upravo primjer kako se na najbolji način može uspješno voditi i predstavljati područje i društvene aktivnosti u sportskom segmentu. Uspješnost se mjeri kroz rezultat, a toga u županijskom Savezu ne nedostaje. Uspjeh je ovdje neupitan stoga čestitam predsjedniku na novom mandatu kojeg je uistinu zaslužio zbog svega što je napravio za organizaciju i razvoj nogometa na ovom području. Čestitam i ostalim izabranim članovima te svima želim da nastavite s dobrim radom u ovom najuspješnijem razdoblju u razvoju sporta na području naše županije”, poručio je Koren.

Čestitkama se priključio i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza koji je istaknuo kako je ugodno iznenađen s iznosom od 11 milijuna kuna koji je investiran u županijski nogomet u protekle četiri godine.

“Siguran sam da će predsjednik Markulin i dalje uspješno voditi županijski Savez s kojim imamo odličnu suradnju. Izvanredne okolnosti zbog pandemije su nam ove godine onemogućile mnoge planove, no zajedno ćemo izaći iz ove situacije. U HNS-u imate veliku podršku, vjerujem kako će sredstva za pomoć u razvoju biti i veće u budućem razdoblju”, zaključio je Kustić.

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti