Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO U Drnju održana početna konferencija projekta ‘Zaposli i pomozi’, osigurano je zapošljavanje 23 žena

Vrijednost projekta iznosi 150.921,76 eura (1.137.120,00 kuna ) i financiran je u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda

- Oglas -

U Društvenom domu u Drnju u utorak, 31. siječnja, održana je početna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”.

Projekt “Zaposli i pomozi” financiran je prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.16.0391, u sklopu Programa zapošljavanja žena “Zaželi”, faza III, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Općina Drnje, dok su partneri na projektu Općina Delekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

- Oglas -

Logo projekta Zaposli i pomozi

Cilj projekta je unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika na području općine Korisnika bespovratnih sredstava i općina partnera u projektu.

Vrijednost projekta iznosi 150.921,76 eura (1.137.120,00 kuna ) i financiran je u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci, od 1. veljače do 31. rujna. Voditelj projekta je pročelnik Općine Drnje Nikola Grčić, koji će brinuti o svemu po pitanju njegove provedbe.

Inače, preko ovog projekta zaposlit će se 23 žene koje će brinuti o 140 korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općina Drnje, Đelekovec, Peteranec, Legrad i Gola.

– Ovo mi je jedan od najdražih projekata jer pomaže ljudima. Puno znači topla riječ i kad ih netko sasluša. Općina Drnje je nositelj, no to što smo nositelj ne umanjuje ijednog drugog partnera. Veseli me da na ovom projektu nastavljamo suradnju, imali smo i veliku pomoć PORA-e oko prijave i riješavanja administrativnih stvari, Centra za socijalnu skrb i HZZ-a koji su odradili svoj dio posla. Nadamo se da će nakon ovog projekta biti još prilike da ga još jednom produžimo, nadam se na neodređeno – rekao je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

- Oglas -

Svim prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je izrazio čestitke svim općinama na sudjelovanju te naveo kako se nada da će sljedeća faza projekta trajati duže i pružiti priliku za zaposlenje još većem broju žena pripadnica ciljane skupine.

Ravnateljica Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije PORA-e Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena Zaželi najkonkretniji upravo zbog višestruke koristi koje donose ciljnoj skupini i krajnjim korisnicima te kako se veseli daljnjoj suradnji u ovoj, ali i sljedećim fazama projekata Programa zapošljavanja žena ZAŽELI.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Maja Petak, voditeljica ispostave Koprivnica, te u ime općina projektnih partnera načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

Europski socijalni fond

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti