Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Općina Veliki Bukovec i ove će godine posebnu pažnju pridavati svojim najpotrebitijim mještanima, najmlađima i umirovljenicima

Riječ je o mjerama kojima Općina stvara socijalni nadstandard, a one se odnose na naknadu za troškove stanovanja, pomoć obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja, pomoć za podmirenje razlike cijene troškova pogreba te jednokratne pomoći novorođenčadi i umirovljenicima, kao i osiguravanje darova za djecu povodom blagdana

Preporučujemo

Da je Općina Veliki Bukovec socijalno osjetljiva općina koja posebnu pažnju pridaje svojim najpotrebitijim sumještanima, najmlađima i umirovljenicima još je jednom potvrđeno na sjednici Općinskog vijeća, održanoj u utorak.

Naime, jedna od donesenih odluka tiče se upravo socijalno ugroženih mještana Općine Veliki Bukovec, ali i roditelja novorođenčadi, kao i umirovljenika.

Riječ je o mjerama kojima Općina stvara socijalni nadstandard, a one se odnose na naknadu za troškove stanovanja, pomoć obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja, pomoć za podmirenje razlike cijene troškova pogreba te jednokratne pomoći novorođenčadi i umirovljenicima, kao i osiguravanje darova za djecu povodom blagdana.

– Cilj nam je da svi imaju jednake i adekvatne uvjete za život zbog čega posebnu pažnju pridajemo najugroženijim skupinama mještana, a pogotovo našim najmlađima i umirovljenicima. Naknade za novorođenčad samo su dio demografskih mjera koje provodimo s ciljem zadržavanja naših stanovnika i nadamo se da ćemo sa svime što radimo uspjeti promijeniti negativne demografske trendove – poručio je načelnik Franjo Vrbanić.

Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec
Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec // Foto: Zvonimir Markač

Uz brigu o najpotrebitijim sumještanima, tu su i značajna sredstva koja Općina Veliki Bukovec ulaže u predškolski odgoj i obrazovanje, a u najavi je i vrijedna investicija – proširenje i energetska obnova vrtića.

Dodajmo i kako su na sjednici Općinskog vijeća usvojene izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu, kao i godišnji, odnosno trogodišnji plan davanja koncesija što se, među ostalim, odnosi na obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine Veliki Bukovec.

Odluka koja se tiče plana davanja koncesija omogućuje da Općina Veliki Bukovec u narednom razdoblju raspiše natječaj za davanje koncesije za obavljanje spomenutih dimnjačarskih poslova na području općine.

Zgrada Općine Veliki Bukovec
Zgrada Općine Veliki Bukovec // Foto: Zvonimir Markač
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti