Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Koprivnički gradonačelnik Jakšić preuzeo nagradu za treći najbolji advent u Hrvatskoj

Drago nam je da je Srednjovjekovni božićni sajam očigledno imao svoju publiku, ali i da je nosio u sebi jednu notu originalnosti i ideju, istaknuo je Jakšić prilikom preuzimanja 'brončanog bora'

Preporučujemo

Kao što smo nedavno već pisali, koprivnički advent sa svojim jedinstvenim Srednjovjekovnim božićnim sajmom u izboru Večernjeg lista za NajAdvent glasovima žirija osvojio je sjajno treće mjesto.

Dodjelom nagrada završen je Večernjakov izbor za najljepši advent u Hrvatskoj, vrijedno priznanje dodijeljeno pobjedničkim gradovima koje je odabrao žiri, ali i čitatelji. Svečanost je održana prošlog petka u dvorani Penkala zagrebačkog hotela Mövenpick, a ceremoniju je vodio Ivan Fedor.

Brončani bor, prema glasovima čitatelja, zaslužio je Rab, dok je stručni žiri glasovao, pak, za Koprivnicu. Glasovi čitatelja odlučili su i da srebrno odličje odlazi u Vinkovce, dok je žiri na to mjesto smjestio Opatiju. Zlatni bor te titula NajAdventa 2022. otišla je, pak, u Osijek. U tom su se izboru složili i čitatelji te članovi stručnog žirija, a zadatak da odaberu NajAdvent ove su godine imali radijska voditeljica Ivana Mišerić, poduzetnik i influencer Sandi Pego, glazbenik, slikar i scenograf Ivica Propadalo te Večernjakovci Anamaria Todorić, Mirjana Tomičić i Dražen Novak.

U izboru za NajAdvent sudjelovalo je 17 gradova, a uz laureate konkurirali su i Crikvenica, Karlovac, Kaštela, Križevci, Popovača, Pula, Rovinj, Samobor, Sinj, Split, Trilj i Velika Gorica. Čitatelji su za svoje favorite mogli glasati putem Facebook stranice Večernjeg lista te na internetskoj stranici Najadvent.hr na kojoj su bili objedinjeni i svi programi te posebnosti nominiranih advenata, a taj je sadržaj pogledalo više od dva milijuna ljudi, pojasnili su iz Večernjeg lista.

– Advent je vrijeme kada smo općenito svi bolje raspoloženi i kada smo pozitivniji i optimističniji i divno je da je Večernji list došao na ovu ideju. Jako smo ponosni što smo uspjeli priču koprivničkog Renesansnog festivala iz ljetnog perioda proširiti i na adventsko vrijeme i drago nam je da je Srednjovjekovni božićni sajam očigledno imao svoju publiku, ali i da je nosio u sebi jednu notu originalnosti i ideju po čemu bi advent mogao biti posebniji – kazao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na dodjeli nagrada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti