Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO-VIDEO Svečanom sjednicom obilježen jubilarni 30. rođendan Općine Virje, dodijeljena javna priznanja

Poseban zadatak je rad na demografskoj slici i infrastrukturi, gdje, kako je rekao Perok, Općina bilježi pozitivne rezultate. Na području općine izgrađena je vodovodna mreža, a u samom Virju dovršena je i kompletna kanalizacijska mreža s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda

- Oglas -

U subotu je na svečanoj sjednici u prostorijama društvenog doma u Virju obilježen okrugli 30. rođendan Općine Virje.

Puhački orkestar DVD-a Virje
Puhački orkestar DVD-a Virje // Foto: Krešo Puklavec

Ova je proslava središnji dio ovogodišnjih Martinjskih dana Općine Virje, a na koju su pristigli brojni uzvanici i gosti, među kojima su, pokraj domaćina načelnika Mirka Peroka, bili koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, načelnik Kalinovca i saborski zastupnik Darko Sobota, dožupan Ratimir Ljubić kao i predstavnici prijateljskog mađarskog grada Nagybajom uz druge načelnike, predstavnike institucija i goste.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Virje
Foto: Krešo Puklavec

U svom se uvodnom govoru načelnik Perok osvrnuo na brojne izvršene projekte.

- Oglas -

– Izgrađen je novi društveni dom s dvoranom i prostorijama za djelovanje kulturnih udruga. Izgradnja nove školsko-sportske dvorane znatno je poboljšala uvjete za sportsku aktivnost kojom se Virje iznimno ponosi. Zgrada osnovne škole dograđena je s dodatne četiri učionice čime je omogućen njen jednosmjenski rad, a za one najmanje izgrađen je moderan novi dječji vrtić – istaknuo je samo neke od važnijih projekata načelnik Perok.

Mirko Perok
Mirko Perok // Foto: Krešo Puklavec

Poseban zadatak je rad na demografskoj slici i infrastrukturi, gdje, kako je rekao Perok, Općina bilježi pozitivne rezultate. Na području općine izgrađena je vodovodna mreža, a u samom Virju dovršena je i kompletna kanalizacijska mreža s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda.

– Svi pokazatelji, kao i sami komentari mještana, govore da su se životni uvjeti u našoj općini uvelike poboljšali – zaključuje Perok nadodavši kako je sve to donio ovakav ustroj lokalne samouprave, zbog čega je tema o ukidanju pojedinih općina, prema njegovom mišljenju, bespredmetna.

Samo u protekloj godini ugovoreni su, i većinom realizirani, projekti ukupne vrijednosti više od šest milijuna eura, od čega se posebno izdvaja izgradnja kanalizacijske mreže kao i dogradnja dječjeg vrtića. Ove je godine asfaltirano oko 2000 metara vinogradarskih puteva, i to isključivo sredstvima iz proračuna.

Stjepan Milinković
Stjepan Milinković // Foto: Krešo Puklavec

Nakon načelnika, okupljenima su se obratili ispred načelnika općina Stjepan Milinković, župan Darko Koren, načelnik Kalinovca Darko Sobota, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kao i gradonačelnik Nagybajoma iz mađarske Pirka Matyas.

- Oglas -
Dobitnici javnih priznanja
Dobitnici javnih priznanja // Foto: Krešo Puklavec

Za kraj su dodijeljena javna priznanja Općine.

Povelja Plašt svetog Martina za promociju Općine Virje pripala je organizaciji Taste of Peace Jerusalem, a zlatne plakete dobili su Željka Embreuš na području kulture i društvenih djelatnosti, Josip Cikoš i Ivica Benkek za humanitarni rad, Mladen Ivančan na području vinogradarstva, Ivan Drljanovčan na području vatrogastva, Mladen Šironja za ratne zasluge i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te Sportsko – ribolovni klub Krap Virje u povodu desete obljetnice djelovanja i Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Zdjelice u povodu 70. obljetnice djelovanja.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti