Četvrtak, 23. svibnja 2024.

ZLATNI VOL ZA NAJVOLONTERE Ovi ljudi pravi su ponos Koprivnice

Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad...

- Oglas -

Volonterski centar Koprivnice, program Udruge Kopriva, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i ove godine organizirao je izbor najboljih koprivničkih volontera u prethodnoj, 2019. godini.

Zlatnog voleka, nagradu najvolonteru do 29 godina, dobila je Nina Verčević iz Šinterica dobrog srca.

Nagradu Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri dobila je manifestacija Iz bakine škrinje.

- Oglas -

Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici, pak, pripala je Tini Antolić.

Zlatni vol

Glavnu nagradu, Zlatnog vola, koja se dodjeljuje osobama starijim od 29 godina, osvojio je Mario Carek. On je lani propješačio više od milijun koraka i prešao 1100 kilometara Via Adriatice, koja se proteže od Pule do Dubrovnika, kako bi u humanitarnoj akciji pomogao rad Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, odnosno “Za one koji to ne mogu”.

Cilj ovog zahtjevnog pothvata pod nazivom “Milijun koraka” bilo je prikupljanje sredstava za uređenje i opremanje prostora Udruge Latica u Kampusu koje su prije nekoliko mjeseci dobili na korištenje od Grada Koprivnice.

Pravo predlaganja volontera imale su udruge, institucije i tvrtke s područja Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini.

- Oglas -

Svi nominirani kandidati primili su priznanja, a najbolji izabrani volonteri dobili su i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora.

Zlatni vol

Udruga Kopriva kroz svoj program Volonterskog centra Koprivnice ovaj svečani događaj, koji predstavlja lokalne volonterske nagrade, organizirao je peti put, dok samo nagrađivanje u ovom obliku postoji još od 2005. godine i tako predstavlja dugu pozitivnu tradiciju koju je pokrenula Udruga mladih Koprivnice (UMKo).

Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma.

“Volonteri su najveće blago zajednice zato što kao poklon daju najvrjednije što imaju, svoje slobodno vrijeme. Osnovni cilj ove manifestacije je svečano slaviti volontere i njihova postignuća, učiniti njihov rad vidljivim, promovirati volonterstvo te učiniti volontere novim zvijezdama Koprivnice”, poručili su organizatori.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti