Srijeda, 21. veljače 2024.

Trener Podravkašica Zlatko Saračević: Svaka od cura je dala sve od sebe

Kod Podravka Vegete najučinkovitije su bile Lamprini Tsakalou i Dijana Mugoša s po šest pogodaka, a kod gošći je devet pogodaka zabila Emily Bölk. Jovana Risović na vratima je zaustavila deset pogodaka, od toga jedan sedmerac.

- Oglas -

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju su igrale utakmicu četvrtfinala EHF Kupa u Nordhausenu. Krajnji rezultat bio je 28:34 u korist Podravkašica, a ovom su pobjedom izborile polufinale.

Kod Podravka Vegete najučinkovitije su bile Lamprini Tsakalou i Dijana Mugoša s po šest pogodaka, a kod domaćina je devet pogodaka zabila Emily Bölk. Jovana Risović na vratima je zaustavila deset pogodaka, od toga jedan sedmerac.

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračevć zadovoljan je rezultatom.

- Oglas -

“Čestitam curama, odigrale su fenomenalnu utakmicu. Igrale su hrabro, svaka od njih je dala sve od sebe. Došli smo ovdje da pobijedimo, a ne da branimo prednost iz Koprivnice. Svaka od njih koja je izašla na teren iskoristila je svoju priliku bez obzira na minutažu. Bravo još jednom za moje cure”, kazao je trener Saračević.

Dijana Mugoša također ne krije oduševljenje rezultatom.

“Odigrale smo odličnu utakmicu u kojoj smo pokazale za što smo sposobne i koliko smo zapravo jaka ekipa. Za ovakve utakmice treniramo svaki dan te smo presretne rezultatom. Čestitke još jednom cijeloj ekipi”, poručila je Dijana.

Nakon što je u Koprivnici odigrala odličnu utakmicu, Lamprini Tsakalou dobru igru nastavila je i u uzvratnoj utakmici.

“Sretna sam i zadovoljna te ponosna na svoju ekipu što smo izborile svoje mjesto u četiri najbolje ekipe EHF Kupa. Ovo je novo iskustvo za mene i spremna sam za izazove koji su ispred mene i ekipe. U obje sam utakmice igrala bez pritiska te vođena svojim instinktom te se to pokazalo dobrim. Iako je ovo uspjeh za Podravka Vegetu, još je dalek put do finala te se ne smijemo opuštati”, izjavila je Lamprini.

- Oglas -

Dalek put prevalilo je 10-ak navijača Podravke, Kronikusa, koji su na utakmicu došli pružiti podršku Podravkašicama.

Podravka Vegeta ovom je pobjedom izborila je nastup u polufinalu EHF Kupa. Protivnice će im biti rukometašice Herning-Ikasta. Utakmice su na rasporedu prva dva vikenda u četvrtom mjesecu, a prvu utakmicu Podravka Vegeta igra u gostima. Rukometašicama Podravka Vegete ovo će biti prvi nastup u polufinalu nekog europskog natjecanja od 2008. godine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti