Subota, 15. lipnja 2024.

Miklinovčani s novim svlačionicama ulaze u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa

Žuta podmornica za proljetni dio prvenstva u Prvoj ŽNL koprivničko-križevačkoj pojačala se s četvoricom jako dobrih igrača. Osim što se radi na infrastrukturi, razmišlja se i o budućnosti pa se tako pokreće zajednička škola nogometa s Tehnikom Koprivnicom i Močilama, dogovorena su već pojačanja za iduću sezonu...

- Oglas -

Miklinovec je jesenski dio prvenstva u Prvoj ŽNL koprivničko-križevačkoj završio na pretposljednjem mjestu sa samo devet osvojenih bodova, koliko imaju i Lipa Hlebine i Mladost iz Molvi. Na 11. mjestu je Mladost iz Sigeca s 13 bodova.

Žutu podmornicu čeka teška borba za opstanak u ligi i zato nisu spavali ovog zimskog prijelaznog roka.

U svoje redove doveli su četiri pojačanja, i to povratnike Juricu Kesera (Tomislav Drnje), Alena Szabu (Drava Novigrad Podravski) i Mislava Matijevića (Fugaplast Gola), te Matu Milasa (Graničar Kotoriba).

- Oglas -
Jurica Keser u dresu Žute podmornice
Jurica Keser u dresu Žute podmornice // Foto: Luka Krušec

S druge strane, klub je napustio samo Mario Kolar, koji je preselio u Fugaplast iz Gole.

– Nova četvorica igrača samo su dio slagalice koju smo krenuli slagati. Osim prvobitnog cilja – ostanka u Prvoj ŽNL, idući koraci vezani su za infrastrukturu i radove na samom igralištu. Izgradnja našeg objekta je u punom jeku i uz puno muke i malo sreće prvo kolo skidat ćemo se u novim svlačionicama. Projekt renoviranja postojećeg objekta, koji je prije 2012. godine izgorio u požaru i od tada su nam svlačionice predstavljali kontejneri, izvest ćemo u nekoliko faza sve dok se sam objekt ne uredi i dotjera do željenog izgleda i funkcionalnosti – istaknuo je tajnik Miklinovca Vladimir Rus.

Predsjednik Marko Patrčević zahvalio je Gradu Koprivnici što se odlučio na sanaciju sportskog objekta.

– S obzirom na to da smo ušli u projekt škole nogometa Grada Koprivnice na nama i našim novim partnerima je da djeci osiguramo što bolje uvjete za razvoj i socijalizaciju i prije svega da se u Miklinovcu osjećaju kao kod kuće. Podsjećamo, u projekt smo ušli zajedno s gradskim klubovima Tehnikom Koprivnicom i Močilama, no o tome će se više govoriti kada za to dođe vrijeme – kazao je Patrčević.

Nogometaši Miklinovca
Nogometaši Miklinovca // Foto: Zvonimir Markač

Inače, na redovnoj godišnjoj skupštini, održanoj 29. veljače, u domu u Miklinovcu uprava kluba u sastavu Marko Patrčević (predsjednik) Ranko Gojković (potpredsjednik) i Vladimir Rus (tajnik) iznijela je kompletan rezime 2019. godine u pogledu financijskog izvješća, ostvarenih rezultata i svih ostalih projekata koji su se realizirali u prethodnoj godini. Isto tako, prezentiran je i plan i program za 2020. godinu.

- Oglas -

– Naša priča počinje još prije nekoliko godina kada smo pomladili upravu, spasili klub od ispadanja iz Druge županijske lige i odmah iduće sezone se borili za sam vrh. Uz malo sreće, uspjeli smo kao drugoplasirani ući u najviši rang županijskog nogometa. Nakon samo godinu dana, shvatili smo koliko je zahtjevnija liga pa smo pohrlili za pojačanjima izvan županije i pomalo zakomplicirali stvar u svlačionici. Tu su počeli naši problemi i narednu sezonu smo prebrodili s trzavicama, koje su se, na žalost, prenijele i u tekuću sezonu. Htjeli smo tome stati na kraj pa smo se odlučili pokrenuti jedan zanimljiv projekt okupljanja „bogova Olimpa“ i članova popularne udruge „MPSU“ na istom travnjaku, a to je u Miklinovcu. Do sada nam je to bilo gotovo nemoguće jer su članovi ovih dviju skupina bili razasuti po županijskim ili međunarodnim klubovima. No, u razgovoru s dotičnim igračima došli smo do spoznaje da je krajnje vrijeme da se skupimo na jednu „hrpu“ i zajedno guštamo u nogometu za vrijeme i poslije utakmice – o novim pojačanjima priča Rus.

Otkrio je i planove za ljetni prijelazni rok.

Vladimir Rus, tajnik Miklinovca
Vladimir Rus, tajnik Miklinovca // Foto: Zvonimir Markač

– Već sada sa sigurnošću mogu reći da će nam se pridružiti tri-četiri odlična igrača s iskustvom igranja županijske lige te da ćemo s time kompletirati ozbiljan gradski klub koji će biti konkurentan i stabilan, a istovremeno kompaktan i društven – posebice u trećem poluvremenu. Ovom prilikom pozivam sve kojima se naš projekt čini zanimljiv da se jave u NK Miklinovec, bio on pionir, junior, senior ili pak veteran. K nama su svi dobro došli pa čak i sponzori – s osmjehom na licu govori Rus i zaključuje:

– Kad smo kod sponzora, ovim putem želim zahvaliti svima koji pomažu klubu na bilo koji način, a posebno želim istaknuti prijatelja kluba i člana „bogova Olimpa“ Zvonimira Šarliju koji nam je donirao lopte, a koje su, kao što i sami znamo, neizostavni dio najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti