Utorak, 23. travnja 2024.

Investicija od 2,1 milijun kuna: U dijelu naselja Draganovec započeli radovi na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže

Rok završetka ovih radova planiran je za kraj lipnja ove godine, istaknuli su iz Koprivničkih voda.

- Oglas -

Početkom ožujka započeli su radovi na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u dijelu Ulice Sveti Vid, Bukovačkoj i Ulici Mirni dol u Draganovcu.

Započetim radovima Koprivničke vode tako nastavljaju ulaganje u izgradnju vodnokomunalne infrastrukture na području ovog koprivničkog prigradskog naselja.

Trošak izrade projektne dokumentacije iznosio je 22.100,00 kuna, trošak stručnog nadzora na izgradnji je 17.500,00 kn, a ugovorena vrijednost radova je 2.042.174,31 kn (sve bez PDV-a).

- Oglas -

“Za ovu investiciju Koprivničke vode su 18. srpnja 2019. godine potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.542.100,00 kn (bez PDV-a), a u sklopu natječaja za provedbu podmjere 7.2. ”Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.1. ”Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine”, pojasnili su iz KC voda.

“Projekt je planiran s ciljem unapređenja vodnokomunalne infrastrukture na području naselja Draganovec radi poboljšanja ekološkog stanja i doprinosa korištenju zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju”, kazao je predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Trase obuhvata projekta, dakle, obuhvaćaju Ulicu Sveti Vid, Bukovačku ulicu i Ulicu Mirni dol, a planirana je izgradnja tri trase vodovoda profila DN 110 mm ukupne duljine 680 metara i pet trasa fekalne kanalizacije profila DN 300 mm, ukupne duljine 1010 metara.

Rok završetka ovih radova planiran je za kraj lipnja ove godine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti