Srijeda, 28. veljače 2024.

GASTRO TRAŽILICA Restoran Štagelj dobio teletinu ispod peke, trenutno je ovo njihovo najbolje jelo

Sve toliko dobro i stručno pripremljeno da ovom jelu ne možemo naći zamjerku, povrće spremljeno na istoj razini kao i meso, tako da smo i to s užitkom pojeli

- Oglas -

Nakon što smo zadnji put u Štaglju probali njihovu vrhunsku grill platu za dvije osobe, ovaj put odlučili smo se za teletinu ispod peke, koja je odnedavno opet uvrštena u ponudu ovog popularnog Podravkinog restorana.

Svi ljubitelje peke znaju da je teletina pripremljena na ovaj način vrhunski specijalitet koji je rasprostranjen diljem Balkana.

Svi majstori peke najbolje komade mesa pripremaju na sebi svojstven način te iako nema neke prevelike tajne kako se priprema dobra peka, stvar je u sitnim nijansama i znanju samog majstora.

- Oglas -
Milan Žufika
Milan Žufika, kuhar i grill majstor // Foto: Miroslav Mirković

Prije svega preduvjet je dobra domaća teletina, u ovom slučaju Štagelj je nabavlja od lokalnog dobavljača, a to smo i sami primijetili kada smo ju prvi puta probali.

Premekano meso, fine nježne strukture, doslovce topilo se u ustima. Za prilog poslužen je domaći mladi krumpir, paprika, šampinjoni, mrkva te je sve decentno ukrašeno svježim vlascem, a uz to poslužuju i domaći kruh.

Teletina ispod peke u Štaglju
Trenutačno najbolje jelo u Štaglju // Foto: Miroslav Mirković

Sve toliko dobro i stručno pripremljeno da ovom jelu ne možemo naći zamjerku, povrće spremljeno na istoj razini kao i meso, tako da smo i to s užitkom pojeli.

Za kraj jedino možemo ustvrditi da je teletina ispod peke najbolje jelo koje se trenutno može probati u Štaglju.

Cijena ovog jela s prilogom iznosi 90 kuna.

- Oglas -

FOTO: Miroslav Mirković 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti