Subota, 26. studenoga 2022.

Gotovo 400 uzoraka pristiglo za skorašnju Izložbu vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini

Kako se sve više pažnje posvećuje ekološkoj proizvodnji vina, ove godine će se i prvi put na Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini dodijeliti i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino

Preporučujemo

Izložba vina kontinentalne Hrvatske, 54. po redu, održat će se 10. lipnja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Svetom Ivanu Zelini.

Na ovogodišnje ocjenjivanje vina pristiglo je čak 374 uzoraka. Komisija od 18 članova na čelu s prof.dr.sc Anom Jeromel ocijenit će 148 uzoraka vina više nego prošle godine.

A kako se sve više pažnje posvećuje ekološkoj proizvodnji vina, ove godine će se i prvi put na Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini dodijeliti i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Izložba vina kontinentalne Hrvatske

Ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja, dok će biti dodijeljene i nagrada “Ljerka Habuzin” za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevina, nagrada “Milan Pažić” za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino, nagrada “Pero Krznarić” za najbolje ocijenjeno vino s ostatkom neprovrelog šećera, izuzev predikatnih vina, nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino, nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.
Također, dodijelit će se i odličje šampiona Zagrebačke županije.

Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni putem internetskih stranica: izlozbavina.com i www.zelina.hr.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti