Četvrtak, 29. veljače 2024.

Grad Koprivnica prvi puta dodijelio stipendije studentima Sveučilišta Sjever

'Sveučilište Sjever će u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju za Koprivnicu imati značenje jedne Vegete', naglasio je gradonačelnik Jakšić

- Oglas -

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić u ponedjeljak je na Sveučilištu Sjever svečano uručio stipendije za 11 studenata prvih godina prijediplomskih studija.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Koprivnice jedanaestero studenata prvih godina prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti s područja cijele Republike Hrvatske dobilo je stipendije u vidu jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura.

Sveučilište Sjever kroz svoj razvoj i otvaranje novih studijskih programa prati potrebe gospodarstva te su upravo ova tri studijska programa vezani za gospodarstvo našeg grada i regije sjever.

- Oglas -

– Dolazite na jedno sjajno sveučilište, ali ono još važnije dolazite u ruke sjajnih profesora, sjajnih mentora na smjerove za koje duboko vjerujemo da su nešto što je budućnost razvoja ne samo našega kraja nego i cijele naše zemlje. Lijepo je vidjeti da smo zajedno uspjeli probuditi dodatni interes za ove smjerove – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša istaknuo je veliku potporu Grada Koprivnice za koju vjeruje da je jedinstvena u Republici Hrvatskoj, a upravo jedan od velikih zajedničkih projekata samo što nije započeo.

– Sljedeće tri godine bit će vrlo intenzivne, više od 6 milijuna eura ulaganja u naš kampus, a sve zahvaljujući Gradu Koprivnici. Također, paralelno se radi priprema dokumentacije za studentski dom tako da se nadam da će se već za vašeg prijediplomskog studiranja ovaj kampus značajno promijeniti – poručio je studentima prorektor Tomiša.

Znanstveno istraživački park koji je Grad Koprivnica uvrstio u program financiranja kroz ITU mehanizam jedna je od velikih investicija u narednom razdoblju.

– Kada bismo usporedili slike 2010. i 2023. vidjeli bismo koliko je Sveučilište otišlo naprijed. Pred nama je ulaganje kroz ITU mehanizam, izgradnja znanstveno istraživačkog parka za koji vjerujemo kako ćemo uspjeti pokazati, možda i među prvima u RH, da je moguće spojiti potrebe mladih ljudi, znanje jedne visokoškolske znanstvene ustanove ali i zadovoljiti potrebe budućeg gospodarstva i budućeg poduzetništva. Stvarno vjerujemo da je to dodana vrijednost, ne samo za Sveučilište nego i za jednu širu društvenu i poslovnu zajednicu – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

- Oglas -

Sveučilište Sjever generator je pozitivnih promjena temeljenih na znanju i inovacijama, a uz znanje koje svojim studentima pruža uz vrsne profesore i mentore, svojim razvojem cjelokupne infrastrukture stvara prilike za studente u vidu znanstvenih ali i poduzetničkih projekata što će još više doći do izražaja s realizacijom znanstveno istraživačkog parka.

Grad Koprivnica kroz svoj stipendijski program već više od desetljeća pruža mogućnost svim redovnim studentima s područja Koprivnice ostvariti pravo na stipendiju, na što svake godine izdvajaju iz proračuna između 400 i 500 tisuća eura, a ovih 11 dodatnih stipendija za studente Sveučilišta Sjever, veliki su poticaj i potpora mladima da za svoje mjesto studiranja i izgradnju buduće karijere izaberu upravo Sveučilište Sjever.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti