Nedjelja, 2. travnja 2023.

Grad Koprivnica uklanjat će dimnjake koji se ne koriste

Riječ je o aktivnosti koja se poduzima u cilju zaštite sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda

Preporučujemo

Na prijedlog Stožera civilne zaštite grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić donio je odluku o uklanjanju dimnjaka s objekata u vlasništvu grada, ali i privatnih objekata prema zahtjevima građana.

Riječ je o aktivnosti koja se poduzima u cilju zaštite sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda, a s uklanjanjem dimnjaka kreće se idućeg tjedna.

U akciji će sudjelovati stručne službe Grada Koprivnice, djelatnici koprivničkog Komunalca, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i policija.

Uklanjanje dimnjaka obavljat će se na trošak Grada Koprivnice.

“Građani koji žele da im se uklone dimnjaci koje ne koriste mogu se prijaviti od 8. do 15. siječnja višem stručnom suradniku za građenje Grada Koprivnice Dejanu Mihalcu na brojeve 048/279 503, 095/376 2960 ili putem maila dejan.mihalec@koprivnica.hr”, stoji na službenim stranicama Grada Koprivnice.

Važno je istaknuti kako se dimnjaci uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata.

Pozivaju se građani koji imaju potrebu za uklanjanjem dimnjaka koje ne koriste da se jave na navedeni kontakt kako bi ostvarili to pravo te tako dodatno osigurali svoje domove, ali i sebe.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti